ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

Κατρούγκαλος: Να αποκαλύψει δημόσια η κυβέρνηση το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Τουρκία

Μιλώντας στο «Κόκκινο» ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κρίσιμο ερώτημα είναι να μάθουν όλοι τι περιέχει η «γραπτή συμφωνία» στην οποία αναφέρεται ο πρωθυπουργός σε πρόσφατο άρθρο του.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζει το “καθήκον αλήθειας” κάθε κυβέρνησης στον λαό που την εξέλεξε», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας ότι και στην περίπτωση του ΝΑΤΟ υπήρξαν αντιφατικές διαρροές για το ποιος πήρε την πρωτοβουλία. Υποστήριξε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση επιχείρησε και εξωραϊσμό της κατάσταση με το Oruc Reis.

«Αλλά το κρίσιμο ερώτημα παραμένει: μήπως υπάρχει κάτι παραπάνω; Γιατί δεν αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συμφωνίας ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν μάλιστα γραπτή; Οι ισχυρισμοί ότι είχε ενημερωθεί η αντιπολίτευση και ειδικά μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα όρια του φαιδρού, παρά την προσπάθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να αντιστραφεί πλήρως η πραγματικότητα. Ξέρουμε ότι κανένα από τα κόμματα δεν είχε ενημερωθεί, στις συναντήσεις των αρχηγών τους με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ούτε εγώ είχα παρόμοια από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια. Θα ήταν παράλογο να ισχύει ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε μόνο στο επίπεδο διπλωματικών συμβούλων κυβέρνησης και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δόθηκε τέτοια πληροφορία. Δεν συνέβη ποτέ», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα συντονισμού ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι πολλές φορές μιλούν με αντιφατικό τρόπο κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι υπάρχει κενό στρατηγικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.