ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του Περισσού για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

ΚΚΕ: «Τέρμα πια η υποκρισία, μέτρα τώρα για την υγεία»

«Η πάγια τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να αναγορεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα και εκφράστηκε με τον εκβιασμό “αυτοπροστασία ή καραντίνα”. Όμως, η απαραίτητη αυτοπροστασία και προσωπική υπευθυνότητα του καθένα και της καθεμιάς δεν μπορεί να συγκαλύψει την κυβερνητική ανευθυνότητα και μία απαράδεκτη πολιτική, που εκδηλώνεται από την ίδια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας μέχρι τους χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία, όπου συνωστίζονται συνάνθρωποί μας», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και το χρόνο, που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Η αγωνία που εκφράστηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των μαθητών και εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή συνειδητής διαστρέβλωσης για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη.

Η ατομική ευθύνη εμπεδώνεται και αποκτάει πλέον αποκλειστική σημασία στη συλλογική ευθύνη, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για άμεσα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, μέτρα τα οποία πρότεινε το ΚΚΕ από την αρχή της πανδημίας και η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τα πάρει στο όνομα του “υψηλού δημοσιονομικού κόστους”», υπογραμμίζει ο Περισσός.

Στη συνέχεια το ΚΚΕ επισημαίνει: «Η ανησυχία και η ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του λαού μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας με αιτήματα:

- Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κ.α.) στο δημόσιο σύστημα υγείας και άμεση ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ.

- Επίταξη ιδιωτικών ΜΜΜ και ένταξή τους σε ενιαίο σχέδιο για να σταματήσει ο επικίνδυνος, καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΜ. Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.

- Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.

- Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες»

«Είναι αλήθεια ότι ο λαός πρέπει να μάθει να ζει με τον ιό, μέχρι να ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή θεραπεία. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτόν τον ιό και όχι και τον “ιό” της κρατικής ανευθυνότητας και ανεπάρκειας!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.