ΕΛΛΑΔΑ

«ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ»

«Οχι άλλο χρήμα στ' αφεντικά - Τα διαφημιστικά μηνύματα για τη δημόσια υγεία να είναι δωρεάν»

«Όχι άλλο χρήμα στ' αφεντικά - Τα διαφημιστικά μηνύματα για τη δημόσια υγεία να είναι δωρεάν», τονίζει σε ανακοίνωσή του το «ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ» σχετικά με τις κρατικές διαφημιστικές δαπάνες για τη μετάδοση μηνυμάτων που αφορούν στην πανδημία.

Συγκεκριμένα, σημειώνει πως:

«H κυβέρνηση με κάθε τρόπο σπρώχνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους ενισχύοντάς τους για να αντιμετωπίσουν την καπιταλιστική κρίση, μαζί βεβαίως με μια σειρά αντεργατικά μέτρα τα οποία αποφάσισε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα χτυπήματα στο συνδικαλιστικό κίνημα όπως ο νόμος ενάντια στις διαδηλώσεις. Λεφτά στ' αφεντικά, απληρωσιές στους εργαζόμενους, μειώσεις μισθών και δώρου Χριστουγέννων, εκ περιτροπής εργασία και εντατικοποίηση της δουλειάς, αναστολή συμβάσεων και επιδόματα ψίχουλα, απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις και πάει λέγοντας.

Απ' αυτό το πάρτι των αφεντικών καθόλου τυχαία δεν λείπουν οι όμιλοι των ΜΜΕ, αφού η κυβέρνηση για δεύτερη μάλιστα φορά τους ενισχύει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, στο όνομα τάχα της ενημέρωσης για την προστασία από τον κορωνοϊό, με διαφημιστικές δαπάνες για τη μετάδοση μηνυμάτων που αφορούν στην πανδημία. Αλλά στην πραγματικότητα για να γεμίσουν τα ταμεία των ΜΜΕ ενισχύοντας την αντεργατική προπαγάνδα και στηρίζοντας την υπέρ των αφεντικών πολιτική.

Από κοντά η πάντα "χρήσιμη" (σε κεφάλαιο και ΕΕ) αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που εγκαλεί την κυβέρνηση ότι ενισχύει ημέτερους, γιατί οι δικοί του είναι ριγμένοι, και καλεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες να μη δεχτούν τη χρηματοδότηση!!!

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός, με τις "προσευχές" για "διαφάνεια" και "δίκαιη" κατανομή των κονδυλίων και το "αίτημα" για ενίσχυση του έντυπου Τύπου.

Δηλαδή και άλλα λεφτά στους ομίλους για να συνεχίσουν να συκοφαντούν και να επιτίθενται σε όποιον σηκώνει κεφάλι, σε μαθητές και εργάτες που ζητάνε να μορφώνονται και να δουλεύουν με εισόδημα που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους και σε συνθήκες που διασφαλίζουν την υγεία και τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Έτσι όλοι μαζί συμφωνούν στη γενναία χρηματική ενίσχυση για την ευρωστία των αφεντικών όταν το δημόσιο σύστημα Υγείας νοσεί και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, οι μαθητές στοιβάζονται στις αίθουσες με κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού και η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες ελλείψεις.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μαζί με τη λήψη τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων για την υγεία μας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, μαζί με όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς απαιτούμε: Όλα τα διαφημιστικά μηνύματα για την πανδημία, για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται και να δημοσιεύονται απολύτως δωρεάν γιατί είναι κοινωνικά μηνύματα. Τα λεφτά που δίνονται στους ομίλους των ΜΜΕ να πάνε στους τομείς Δημόσιας Υγείας και Παιδείας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.