ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευμα της Daily Mail

Όπου φύγει φύγει 60.000 Βρετανοί - Αναχωρούν άμεσα από 7 ελληνικά νησιά της "κόκκινης" λίστας

Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί, που βρίσκονται για διακοπές στα επτά ελληνικά νησιά, τα οποία μπήκαν στην "κόκκινη λίστα" της βρετανικής κυβέρνησης, βρίσκονται σε συναγερμό, αφού εκπνέει η προθεσμία που δόθηκε για να επιστρέψουν στη χώρα τους και να μην χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι όσοι Βρετανοί βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, θα πρέπει να επιστρέψουν έως την ερχόμενη τετάρτη στις 4:00 (ώρα Βρετανίας), αλλιώς θα τίθενται αμέσως σε 14ήμερη καραντίνα, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι 60.000 τουρίστες προσπαθούν άρον-άρον να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για να φύγουν από τα νησιά που βρίσκονται στο "κόκκινο", μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς θέλουν να γλιτώσουν την καραντίνα, ενώ -όπως αναφέρουν οι ίδιοι- οι τιμές στα εισιτήρια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, με τους Βρετανούς να δυσανασχετούν, αφού είχαν υπολογίσει άλλο "budget" για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως, η συγκεκριμένη ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, εκδίδεται στο πλαίσιο μιας νέας πιο "στοχευμένης" και "ανά περιφέρεια" πολιτικής που επιτρέπει την εφαρμογή διαφορετικών κανόνων για διάφορα νησιά εντός μιας χώρας.

"Για πρώτη φορά, έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε ορισμένα νησιά από (τη λίστα των χωρών που τίθενται σε) καραντίνα, ανεξάρτητα από το ηπειρωτικό τους έδαφος, ενώ παράλληλα παρέχουμε τη μέγιστη προστασία στους Βρετανούς πολίτες", τόνισε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.
Τα επιλέξιμα νησιά για αυτούς τους νέους κανόνες θα πρέπει να διαθέτουν "γερά και αξιόπιστα" περιφερειακά δεδομένα, καθώς και απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία ή να διέρχονται από χώρες που έχουν ήδη εξαιρεθεί από την καραντίνα, διευκρίνισε ο ίδιος. Σημειώνεται πως η Βρετανία είναι η πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη με τον αριθμό θανάτων από τον νέο κορονοϊό να ξεπερνά τις 41.500.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εδώ και για μια ακόμη φορά επαληθεύεται το θεώρημα μου ότι τα τρία κακά στον κόσμο για μένα —ίσως και για άλλους — δεν είναι πια το αρχαίο “ πυρ, γυνή και θάλασσα “ αλλά το μοντέρνο “Τουρισμός , φασισμός και διαφημίσεις “ !
    Χάριν του Τουρισμού μας λοιπόν, με διαφημίσεις για τα νησιά μας θα δημιουργήσουμε φασιστικές καταστάσεις στο άμεσο μέλλον από κυβερνήσεις για να καταπολεμηθεί η πανδημία .
    Η κυβέρνηση βιάστηκε να συνδράμει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους θερινούς επιχειρηματίες, που τους υπόλοιπους μήνες γίνονται οι ίδιοι τουρίστες στην Ευρώπη και τον κόσμο όλον, για να ξοδέψουν τα καλοκαιρινά κέρδη τους πολλά από τα οποία δεν φορολογήθηκαν καν γιατί οι άνθρωποι μας αυτοί του τουρισμού δεν εξέδωσαν ποτε αποδείξεις .
    Θα μου πεις και οι εργαζόμενοι στις πιτσαρίες και εκεί που φτιάχνουν τα Greek salads για τους κουτοφραγκους , που θα βρουνε δουλειά;
    Σιγά μην τυχόν και υπάρχει κανονισμός να προσλαμβάνονται υπάλληλοι μέ όλες τις αναγκαίες εισφορές για την ασφάλεια και την συνταξιοδότηση τους !
    Όλα άρπα κόλλα ! Εκτός από μερικές μεγάλες μονάδες όπου η κυβέρνησης θα έπρεπε να ειχε διοχετεύσει τον εγχώριο τουρισμό μας με επιδοτήσεις …. ΚΑΠΗ κλπ …
    Ναι λίγο δύσκολο για όλους μας , αλλά θα είχαμε κρατήσει αυτόν τον διαλοοιό,όσο μακρύτερα γίνονταν .
    ΓΙατι Αν δεν έχουμε την υγεία μας τι να τα κάνουμε τα υπόλοιπα κύριε Μητσοτάκη και κ.Τσιπρα ;
    που σας στενοχωρήσαν οι πριν της αναχώρησης των τουριστών με προορισμό τα Ελληνικα Νησιά προσκόμιση Αρνητικού πιστοποιητικού για τον κορωνοιο !
    ΠΑιζεται βλέπεις και το παιχνίδι των δημοσκοπήσεων το οποίο τελικά θα κερδίσει το Κίνημα Αλλαγής γιατί δεν ζυγίζει τα κόστη και τα οφέλη προκειμένου να προτείνει η ή να συναινεί σε μέτρα που είναι αναγκαία α για το κοινό καλό !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.