ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έστω και τώρα ας ακούσουν τις προτάσεις του ΚινΑλ

Πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή την αποτυχία της στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Για ‘ολοφάνερη αποτυχία’ της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, μίλησε χθες από τη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τους κυβερνώντες να υιοθετήσουν ‘επιτέλους’ τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

«Έχασαν πολύτιμο χρόνο με την τακτική του ‘βλέποντας και κάνοντας’ και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Ο κ.Μητσοτάκης έμεινε στα λόγια», είπε, εξερχόμενη του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» το οποίο και επισκέφθηκε. Παρατηρώντας απουσία δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας με κινητά συνεργεία, η οποία ρίχνει για άλλη μια φορά όλο το βάρος στο ΕΣΥ, η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε ότι δεν έγιναν αυτά που θα έπρεπε για την στήριξή του και πάντως ούτε περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έγκαιρα, ούτε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή έστω εκπαίδευση των ανθρώπων που προσλαμβάνονται.

«Έστω και τώρα, επιτέλους ας ακούσουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Εμείς, που δημιουργήσαμε και στηρίξαμε το ΕΣΥ και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτό, είμαστε και θα μείνουμε στην πρώτη γραμμή για τη στήριξή του και την αναγέννησή του», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, παρατηρώντας ένταση της ανησυχίας τόσο στους πολίτες, όσο και στο υγειονομικό προσωπικό, αλλά και άρνηση της κυβέρνησης να εντάξει γα παράδειγμα το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Έστω και τώρα, δεν αρκεί το χειροκρότημα. Χρειάζονται έμπρακτα μέτρα και λύσεις», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για βαθμό ‘πολύ κάτω από τη βάση’ που παίρνει η κυβέρνηση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας. «Η Ελλάδα ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα κατά την πρώτη φάση της πανδημίας και αυτό όπως και να έχει θα το πιστωθεί η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά απέτυχε πλήρως στην διαχείριση του δεύτερου κύματος και αυτό το συμβολίζει η ΝΔ με πολύ συγκεκριμένες κινήσεις», είπε, θυμίζοντας τα πανηγύρια των υπουργών, την παρουσία τους σε εγκαίνια χωρίς μέτρα προστασίας ακόμα και αυτή του κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια του μετρό στον Κορυδαλλό χωρίς καμία προφύλαξη. «Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία για τον τρόπο ενίσχυσης των ΜΕΘ και τη στήριξη υλική και ευρύτερη των νοσηλευτών και των γιατρών μας. Για να μη μιλήσουμε για το φιάσκο των μασκών», είπε, διερωτώμενος αν θα υπάρξει έστω μία παραίτηση για αυτό επιτελικό φιάσκο.
Ο κ.Χρηστίδης, επέμεινε ότι δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένα σχέδιο εκ μέρους της κυβέρνησης, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να δίνει σε προηγούμενο χρόνο το μήνυμα της χαλαρότητας και με αποτέλεσμα η πανδημία να είναι πάλι εδώ και οι πολίτες «καθημερινά αντιμέτωποι με την ανικανότητα της κυβέρνησης να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΦΕΜΑ 18:29 18/09/2020

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΙΝ-ΑΛΙΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ 7-7-2019 ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ? ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑ .ΝΤΡΟΠΗ ΜΗΔΕΝ ΚΙΝ-ΑΛΙΤΕΣ ΕΤΣΙ?

  2. Στα Δημοκρατικά πολιτεύματα οι κυβερνήσεις ανεβοκατεβάζονται από τους πολίτες με την ψήφο τους .
    ΟΙ αντιπολιτεύσεις σκοπό και ρόλο έχουν να ελέγχουν η να βελτιώνουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων .
    Στους δύο ρόλους του το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο και Κουρουπλή ή ,
    ΣΥΡΙΖΑ με Ραγκούση και Μπίστη αποτυγχάνει παταγωδώς .
    Ο λαός λοιπόν θα τους καθαιρέσει όταν θα έρθει ο καιρός τιμωρώντας τους γυρολόγους καρεκλοκυνηγούς .
    Βάζοντας στην άκρη τα ψεματα και τα φέματα

  3. ΦΕΜΑ 10:16 18/09/2020

    ναι, αλλα δεν λες, να φυγουν ,να φυγουν ,δεν μπορουν, οπως ουρλιαζες με τον τσιπρα ,Εισαι υπευθυνη και εσυ φωφω για οτι συμβαινει σημερα και αυτο δεν ξεχνιεται.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.