28/09/[email protected] :17 Πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες, κολοκυθάκια και σάλτσα ξινόκρεμας-μουστάρδας Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με ψητές γαρίδες, κολοκυθάκια και σάλτσα ξινόκρεμας-μουστάρδας.
Υλικά
2 μικρά λεμόνια, ξεφλουδισμένα και τεμαχισμένα ¼ φλ. (60 γρ.) ξινόκρεμα 2 κ.γ. μουστάρδα 1 κ.σ. ζεστό νερό αλάτι, κατά βούληση πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 2 κ.γ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κολοκυθάκια, τεμαχισμένα σε κάθετες λεπτές φέτες 20 γαρίδες, καθαρισμένες 12 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες 3 φλ. φρέσκια πράσινη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι, κ.α.) μοτσαρέλα, τριμμένη, για γαρνιτούρα Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα λεμόνια, την ξινόκρεμα, τη μουστάρδα , 1 κ.σ. ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Αλείφουμε ελαφρά μια αντικολλητική γκριλιέρα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τη ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στην γκριλιέρα και τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να μαυρίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν.
Μόλις τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, τα ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα ξινόκρεμας- μουστάρδας.
Αλείφουμε την γκριλιέρα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Μαγειρεύουμε τις γαρίδες σε παρτίδες για 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα και να μαγειρευτούν.
Στο μπολ τη σαλάτα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις γαρίδες και το ανακινούμε τα ενωθούν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Μία εξαιρετική συνταγή για μαροκινή μελιντζανοσαλάτα με ντομάτα και γιαούρτι. Υλικά 3 μελιτζάνες μεγάλες 1 ώριμη ντομάτα 3κεφαλια σκόρδο 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα η μπούκοβο 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη 200γρ γιαούρτι
Μία εξαιρετική συνταγή για ντολμαδάκια με τζατζίκι από γλυκοκολοκύθα και μέντα. Υλικά Για τα ντολμαδάκια: ½ κιλό αμπελόφυλλα. ½ κιλό ρύζι καρολίνα 1 κιλό κρεμμύδια ξερά 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα 1 φλ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά Για τα μπουρεκάκια: 1 πακέτο ζύμη κουρού 400 γρ. κιμά 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 100 γρ. ντοματάκια κονκασέ 1 ποτήρι κρασί λευκό 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη 100 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι. Υλικά 1 κιλό κολοκύθια 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 300 γρ. φέτα, τριμμένη 1 κ.σ. γιαούρτι 6 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη 3 αβγά, χτυπημένα αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο λάδι για
Μία εξαιρετική συνταγή για κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά. Υλικά 750 γρ. κιμάς κοτόπουλου 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, κομμένη σε ψιλά κομματάκια 1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη 1 μέτριο
Μία εξαιρετική συνταγή για χτένια και γαρίδες γκρατινέ. Υλικά 150 ml γάλα, φρέσκο 2 φύλλα δάφνης 1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, κόκκους ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 25 γρ. αλατισμένο βούτυρο 25 γρ. αλεύρι 100 κρέμα γάλακτος 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη 1 κιλό µύδια µε κέλυφος, καθαρισµένα ή 600 γρ. ψίχα 1 φλιτζ.