ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα ψητά ρεβίθια και κέιλ με ντρέσινγκ γιαούρτι-ταχίνι

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα ψητά ρεβίθια και κέιλ με ντρέσινγκ γιαούρτι-ταχίνι.

Υλικά

  • 1 μάτσο κέιλ χωρίς κοτσάνι, κομμένο

Για το ντρέσινγκ:

  • 1/3 φλ ταχίνι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τεμαχισμένη
  • 3 κ.σ. νερό

Για τα ρεβίθια:

  • 425 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • παρμεζάνα, σε φλοίδες, για γαρνιτούρα
  • κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε το ταχίνι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ντρέσινγκ και το κέιλ και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.

Βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδου, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το μείγμα με τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά.

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο.

Ρίχνουμε τα ψητά ρεβίθια στο μπολ με το κέιλ και γαρνίρουμε με παρμεζάνα και κρεμμύδι.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.