ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Σταϊκούρας

«Σε πέντε μόλις ημέρες έχουμε λάβει 12 μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον "Ιανό"»

Σε υψηλούς τόνους, η απάντηση από το βήμα της Βουλής του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στην παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

«Κυβερνήσατε τέσσερα χρόνια και η οικονομία αλλά και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως στη Μάνδρα και το Μάτι, δεν ήταν το ατού της δική σας διακυβέρνησης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας μάλιστα ότι για τις τραγωδίες στο Μάτι και την Μάνδρα «υπάρχουν δημοσιεύματα και θέματα για τα οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα απαντήσεις» και κυρίως «δεν έχετε πει αρκετές εσείς ακόμα συγνώμες».

Εμείς, είπε ο υπουργός Οικονομικών ακούμε την κοινωνία, «η οποία λέει ευτυχώς που δεν κυβερνάτε εσείς σήμερα, γιατί, εάν κυβερνούσατε, τότε δεν θα είχαμε αντιμετωπίσει αυτά τα κρίσιμα θέματα με αυτή την σοβαρότητα».

Στη μομφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η κυβέρνηση είναι «κρυμμένη από τους κατοίκους της Καρδίτσας» ο κ. Σταϊκούρας ανταπάντησε: «Εγώ χθες το βράδυ ήμουν στο Λιανοκλάδι, σε μια ανοικτή συγκέντρωση που είχε οργανώσει η αντιπολίτευση, είμαστε εκεί δεν είμαστε κρυμμένοι αντιθέτως λέμε τις σκέψεις μας και τις προτάσεις μας και ακούμε».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, είναι συμπληρωματικά μαζί με όσα άλλα έχουν ήδη εξαγγελθεί και υλοποιηθεί με Υπουργικές Αποφάσεις καθώς αυτές δεν χρειαζόντουσαν νομοθέτηση. Έχουμε, είπε, πάρει 12 μέτρα και άμεσα και έγκαιρα από τη στιγμή που έγινε το συμβάν. Και πρόσθεσε πως «κάθε 4 ημέρες είμαστε εδώ και λογοδοτούμε για το πώς πάει η υλοποίησή τους».

«Θέλει», είπε ο κ. Σταϊκούρας, «μεγάλο θράσος για να μιλάει κάποιος για καθυστερήσεις της Πολιτείας προς τους πληγέντες Αυτό θέλει θράσος και έχετε πολύ θράσος. Σε πέντε ημέρες έχουμε νομοθετήσει για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων και του ΕΝΦΙΑ τους. Έχουμε δείξει αντανακλαστικά για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις με την τροπολογία αναστολής τους ενώ σε μια εβδομάδα θα έρθει και στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ακόμα και οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν βρισκόμαστε μαζί στους τόπους που επλήγησαν από τον «Ιανό» αναγνωρίσουν την άμεση αντίδραση της Πολιτείας, ασχέτως με τι λένε εντός της Βουλής.

Ατόπημα χαρακτήρισε, τέλος, ο υπουργός Οικονομικών τη φράση του πρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «η Ευρώπη σας λέει σπαταλήστε χρήματα για να αντιμετωπίσετε την πανδημία και τις φυσικές καταστροφές» λέγοντάς του «το ρήμα "σπαταλήστε" είναι αυτό που σας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Εμείς δημιουργούμε πόρους και τους αξιοποιούμε σε όφελος των πολιτών, κυρίως των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν σπαταλούμε πόρους, όπως εσείς, εμείς αξιοποιούμε τους πόρους».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΦΕΜΑ 22:04 28/09/2020

    τα μετρα μας πηρατε,αριστοι

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.