ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πιθανό το μαζικό κλείσιμο των σχολείων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως όλα είναι "πανέτοιμα" για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα γεγονότα όμως περιγράφουν άλλη εικόνα»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις ελλείψεις στα σχολεία, ασκεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η έλλειψη κυβερνητικής προετοιμασίας και στοιχειώδους σχεδιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται διαρκώς πιο ζοφερή με απευκταίο αλλά πιθανό πλέον το μαζικό κλείσιμο σχολείων και την κυβέρνηση να μη μπορεί να καλλωπίσει την πραγματικότητα. Τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαίωναν πως όλα είναι "πανέτοιμα" για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα γεγονότα όμως περιγράφουν άλλη εικόνα», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «πλέον, καταγράφονται κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών, 5 σχολεία ήδη έχουν κλείσει μαζί με μεμονωμένα τμήματα σε ορισμένα σχολεία». «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει αυτά που υπαγορεύουν οι διεθνείς πρακτικές και οι εισηγήσεις των ειδικών, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά, λειτουργώντας με ασφάλεια», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε ελλείψεις με τις οποίες άνοιξαν τα σχολεία «παρά τις αυξημένες ανάγκες». Μεταξύ αυτών παραθέτει τα 25.000 κενά εκπαιδευτικών, το συνωστισμό σε τάξεις άνω των 17 παιδιών, τις ελλείψεις νέων αιθουσών, τις υπερμεγέθεις μάσκες και τα ελλιπή υλικά προστασίας, το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, τα εμπόδια στην εγγραφή παιδιών από ευάλωτες ομάδες και προσφυγόπουλα.

«Ο κυβερνητικός καλλωπισμός της πραγματικότητας και οι μέσοι όροι της "αριθμητικής Κεραμέως" δεν αρκούν ώστε να κρυφτεί η αλήθεια, ούτε και το ουσιαστικό πρόβλημα», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου χαρακτηρίζονται τα σχολεία «ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία». «Οι κυβερνητικοί χειρισμοί θρέφουν την ανασφάλεια και την αγανάκτηση. Αυτό αποτυπώνεται και στις αμέτρητες καταγγελίες εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σε όλη τη χώρα», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:
«Δυστυχώς, το "επιτελικό κράτος Μητσοτάκη" είναι κάτω του μέσου όρου όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών. Είναι ευθυνόφοβο και επικίνδυνο για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την ουσιαστική προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Καταγράφω εδώ την άποψη μου σχετικά με το πόσο” αντί “ pνεοδημοκράτης αισθάνομαι .
  Θεωρώ δε ότι οι σχολιαστές και οι αρθρογράφοι πρέπει νπαποκαλυπτονται στους αναγνώστες τους και να δηλώνουν ευθαρσώς με ποιους είναι και ποιους Μάχονται ! Αρκεί ίνα δηλώνουν και “ τα γιατί “ τους .
  Στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδίδω εύσημα για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου και ακόμη περισσότερο, την πολιτική του μανούβρα να καθαιρέσει τον Πακη Παυλοπουλο απο ΠτΔ .
  Περιμενω όμως ακόμη , να καθαιρέσει και τον Πρωταίτιο των υπέρογκων χρεών μας , των ελλειμμάτων και των σκανδάλων , οικονομικών και άλλων που μας “έκατσε “ στον σβέρκο τον μουγκό αντίπαλο του μέσα στο κόμμα , τον δραπέτη της ΡΑΦΗΝΑΣ .
  Παρόλα αυτά πρώτον , είμαι ευχαριστημένος που η εκλογή των προέδρων στα μεγάλα κόμματα ύστερα από την καθιέρωση του δημοκρατικού αυτού μετρου από τον
  Γιώργο Α, Παπανδρέου γίνονται από τους πολίτες της βάσης …!!!
  Έτσι είναι ο Κ. ΜΗτσοτακης σήμερα στο πηδάλιο της δ3ξιας διακυβέρνησης , αντί του ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ , και ακόμη πιο πρακτικά για το συμφέρον της χωρ΅ μας του Αλέξη Τσίπρα με τους άλλους κωστακαραμανληκους του στμφερτου του !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.