ΕΛΛΑΔΑ

«Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά»

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο του ΠΑ.Μ.Ε. το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία της ΧΑΝΘ

«Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά». Μ’ αυτό το σύνθημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

«Τα μέτρα που ήδη έρχονται σε μια σειρά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από την άνοιξη καθώς και αυτά που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του εργαζόμενου λαού που όλο αυτό το διάστημα χτυπιέται από την πανδημία και τα αντεργατικά μέτρα που τη συνοδεύουν», τόνισε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑ.Μ.Ε. Γιώργος Πέρρος.

Όπως επισήμανε, «η ανησυχία που υπάρχει για τη νέα έξαρση της πανδημίας πρέπει να σημάνει εδώ και τώρα συναγερμό, διεκδίκηση για άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και για την προστασία των εργαζομένων μέσα στους εργασιακούς χώρους, των παιδιών μας στους χώρους εκπαίδευσης, στους οίκους ευγηρίας κοκ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις τελευταίες ώρες, η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων σε γειτονικούς νομούς της Θεσσαλονίκης αλλά και σε εργοστάσια και μεγάλους εργασιακούς χώρους της Αθήνας, απέδειξε περίτρανα ότι «οι πρώτοι χώροι διασποράς του ιού είναι οι εργασιακοί χώροι και τα μέσα μεταφοράς όπου δε λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας των εργαζομένων».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου, έκανε λόγο για «προμελετημένο έγκλημα γιατί η κυβέρνηση έχει πολύ βαριές ευθύνες για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στη Λέσβο αλλά σε όλα τα νησιά με τη μετατροπή τους σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ανοιχτές φυλακές και αποθήκες ψυχών». Στην κατεύθυνση αυτή, ζήτησε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε χώρους «με ανθρώπινες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής», να κλείσουν τα hotspots στα νησιά και να εξασφαλιστούν γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου μέσω πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.