ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά τα ποσά και τις ημερομηνίες

Αναδρομικά: Σήμερα ξεκινά η καταβολή στους συνταξιούχους

Ξεκινάει σήμερα η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.

Ειδικότερα, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

- Σήμερα, 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
- Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
- Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
- Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους στο αμέσως επόμενο διάστημα και, μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ, για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 13:38 23/10/2020

    ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 60 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ !!! ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

  2. FEMA 13:34 23/10/2020

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ—- ΘΑ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ —ΛΟΓΩ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ—-ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ !!!!!!!—– ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ?—ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ,ΦΥΣΙΚΑ—-ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!!! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ–,ΕΧΑΣΑΝ ΜΕΡΙΣΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ —-ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ —-ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ—-ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΕΣ,ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ (ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΕΓΓΥΗΤΕΣ) ΧΑΝΟΝΤΑΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ—–ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!!!!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΑΔΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΘΗ—–ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ13ΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ Ε1,ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ—-ΑΠΟΡΩ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ—-ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ —-ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ—–ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.