ΕΛΛΑΔΑ

Ύψους 400 εκατ. ευρώ

Χατζηδάκης: Ικανοποίηση για το κοινοπρακτικό δάνειο προς τον ΑΔΜΗΕ

Την ικανοποίηση του για την υπογραφή του πρώτου κοινού δανείου μεταξύ ελληνικών και κινεζικών τραπεζών που χρηματοδοτεί μεγάλες πράσινες επενδύσεις του ΑΔΜΗΕ και της χώρας, εκφράζει με σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην έκδοση κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 400 εκατ. ευρώ, προς τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το πρώτο κοινό δάνειο μεταξύ ελληνικών και κινεζικών τραπεζών που χρηματοδοτεί μεγάλες πράσινες επενδύσεις του ΑΔΜΗΕ και της χώρας. Τα έργα των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων των νησιών είναι πολλαπλώς ωφέλιμα: ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια των νησιωτικών περιοχών, επιτρέπουν το "σβήσιμο" των φουγάρων της ΔΕΗ και εξοικονομούν χρήματα από τον φορολογούμενο, αφού με την ολοκλήρωσή τους θα οδηγήσουν σε μείωση των ΥΚΩ κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως. Η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την πολιτική και χαίρομαι που τη στηρίζουν και οι τράπεζες, στο πλαίσιο της σύγχρονης αντίληψης για τις πράσινες χρηματοδοτήσεις που επεκτείνονται και στις ΑΠΕ, στη σύγχρονη επεξεργασία των αποβλήτων, στην πράσινη επιχειρηματικότητα γενικότερα», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε ότι το δάνειο συνιστά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον ΑΔΜΗΕ και το επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 5 δισ. ευρώ, που υλοποιεί σε βάθος δεκαετίας. «Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι σήμερα ο μεγαλύτερος ενεργειακός επενδυτής στη χώρα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι ελληνικές και οι κινεζικές τράπεζες είναι αρωγοί του αναπτυξιακού μας έργου. Με τη χρηματοδότηση αυτή, ο ΑΔΜΗΕ εξασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για την επίσπευση των έργων του και ταυτόχρονα βελτιώνει τη χρηματοοικονομική του θέση προς όφελος όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα», τονίζει ο κ. Μανουσάκης.

Οι επικεφαλής των τριών ελληνικών τραπεζών και οι εκπρόσωποι της BOC εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη χρηματοδότηση ενός από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στη χώρα. Υπογράμμισαν, επίσης, την ανάγκη σύμπραξης των τραπεζικών ιδρυμάτων με στόχο τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με τους βέλτιστους και πλέον βιώσιμους όρους.

Σημειώνεται ότι το κοινό ομολογιακό δάνειο εξαετούς διάρκειας, υπεγράφη από τον ΑΔΜΗΕ και τις τέσσερις πιστώτριες στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.