ΕΛΛΑΔΑ

Πλην του Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ελεύθεροι μέχρι τις εφέσεις οι καταδικασθέντες, πρότεινε η εισαγγελέας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, ζήτησε να αφεθούν μέχρι την έφεση, οι καταδικασθέντες της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

«Να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων για ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους», είπε, μεταξύ άλλων, η κ. Οικονόμου.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως έδρας με το οποίο ζήτησε την αποδοχή των αιτημάτων αναστολών

Σύμφωνα με την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου, οι καταδικασθέντες για κακουργήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά, πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Η κ. Οικονόμου πρότεινε να αποδεχθεί το δικαστήριο τις αιτήσεις για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καθώς, όπως είπε, αποδείχθηκε ότι:

1. Έχουν μόνιμη και γνωστή διαμονή.

2. Δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, τους οποίους τηρούν απαρεγκλίτως.

3. Δεν προέβησαν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για διαφυγή τους και επομένως δεν είναι ύποπτοι φυγής. Είναι, είτε οι ίδιοι παρόντες στο δικαστήριο είτε εκπροσωπούμενοι νομίμως. Μάλιστα, η κ. Οικονόμου τόνισε ότι κατά το τελευταίο διάστημα προσήλθαν στο δικαστήριο και καταδικασθέντες πρώην βουλευτές, αναφέροντας ονομαστικά όσους παρέστησαν.

4. Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι είναι πιθανή διάπραξη νέων αδικημάτων από τους καταδικασθέντες.

5. Η πλειονότητά τους έχει λευκά ποινικά μητρώα. Η κ. Οικονόμου ανέφερε τους κατηγορουμένους που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο, με πρώτον στη λίστα τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1979 για υπόθεση βομβιστικής ενέργειας.

6. Μετά την παρέλευση επταετίας από την τελευταία πράξη που αποδίδεται στην οργάνωση (δολοφονία Φύσσα), δεν εξετράπησαν σε αξιόποινες πράξεις.

Η εισαγγελέας, επίσης, τόνισε ότι πολλοί εκ των κατηγορουμένων έχουν παραμείνει σε καταστήματα κράτησης, εξαντλώντας το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, ενώ ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της επεσήμανε ότι η εφημερίδα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχουν κλείσει και επομένως δεν εμφανίζει πολιτικό λόγο. Το δικαστήριο αυτήν την ώρα είναι σε διακοπή και κατόπιν η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 14:15 19/10/2020

    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ!!!!!!!!!! ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ—–ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΦΥΓΗΣ ,ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ——ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ?—–ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ,ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ——- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ?——ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ,ΛΕΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ——-ΜΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ?—–ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?——–ΕΔΩ, ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.——ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ,ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΒΑΣΙΜΟΙ,ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΕΩΡΩ, ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.——ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η Κ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ,ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ,ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.—-Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΠΟΥ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ,ΔΗΛΑΔΗ 6-7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ,——–ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥΣ(ΑΠΙΘΑΝΟ) ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.———–ΣΥΝΕΠΩΣ ,ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΟΥΙΤΕΣ——ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.