ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαδικτυακά λόγω της πανδημίας

Έως τις 15 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες

Από την 1η έως τις 15 Οκτωβρίου διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (LAGFF - www.lagff.org), αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης, άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ με μήνυμά του. «Η γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού αγκαλιάζει αυτό το Φεστιβάλ-θεσμό που προβάλλει και προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό, την καλλιτεχνική έκφραση και την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή εδώ, στο Λος Άντζελες, την καρδιά του παγκόσμιου κινηματογράφου, καθώς και στο ευρύτερο διεθνές κοινό. Και αυτό γιατί, η γενική γραμματεία στηρίζει πολιτιστικές δράσεις προβολής της Ελλάδας σε όλες τις εκφάνσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας και είναι υπερήφανη που είναι ενεργά παρούσα για ακόμη μία χρονιά, μέσω του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες και της στήριξης που αυτό παρέχει, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου».

Το LAGFF παρουσιάζει νέες ταινίες από την Ελλάδα και την Κύπρο και περιλαμβάνει έργα διεθνών κινηματογραφιστών ελληνικής καταγωγής. «Με πάνω από 50 νέες εμφανίσεις, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες κινουμένων σχεδίων, το LAGFF 2020 είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. Πολλές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στη Βόρεια Αμερική, στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ακτή» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Αριστοτέλης Κατωπόδης. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, το Φεστιβάλ προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο, την πολιτιστική ανταλλαγή και συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των κινηματογραφιστών και του Χόλιγουντ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πρόγραμμα του LAGFF, εκτός από τις ταινίες, τα ντοκιμαντέρ και τα κινούμενα σχέδια περιλαμβάνονται και διαδικτυακά σεμινάρια Masterclass από πρωταγωνιστές της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, όπως ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures, Jim Gianopοulos, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Emmy, Greg Yaitanes και η διάσημη ηθοποιός-παραγωγός, Νία Βαρδάλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.