ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πλήρωσε το κακό πρώτο ημίχρονο

Europa League: ΑΕΚ - Λέστερ 1-2

Η ΑΕΚ πάλεψε να γυρίσει το ματς όμως δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ και πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα για να προκριθεί στους «32» του Europa League. Οι Βάρντι (18΄πεν.), Τσάουντχαρι (39΄) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στις «Αλεπούδες», μείωσε νωρίς στο β΄ ημίχρονο ο Τάνκοβιτς (49'), όμως το 1-2 έμεινε έως το τέλος, στην αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο με την έμπνευση του Καρέρα να χρησιμοποιήσει ως εξτρέμ τον Λόπες, να αποδίδει καρπούς. Αυτό όμως δεν αποτυπώθηκε στον πίνακα του σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 2-0, όμως η ΑΕΚ άξιζε κάτι καλύτερο. Στο πρώτο 15λεπτο πίεσε πολύ, ενώ αργότερα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει αμφότερες με τον Λιβάγια. Στο 27΄ ο Σμάιχελ απέκρουσε την κεφαλιά του Κροάτη, ενώ στο 28΄ αστόχησε σε τετ-α-τετ. Στο μεταξύ η Λέστερ είχε ανοίξει το σκορ στο 18΄ με πέναλτι του Βάρντι το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Τσιντώτα. Έχασαν κλασική ευκαιρία στο 23΄ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να νικάει τον Ουντέρ στο τετ-α-τετ.

Όμως, πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο οι «Αλεπούδες» έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Στο 39΄ ο Μάντισον εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ΄όλους και έφτασε στον Χαμζά Τσάουντχαρι ο οποίος με αριστερό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ για τον 23χρονο 'Αγγλο και συνολικά δεύτερο της καριέρας του, καθώς είχε σκοράρει την Πρωτοχρονιά του 2020 στο 3-0 επί της Νιούκαστλ.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς, χάρη στις αλλαγές του Καρέρα. Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς παρέλαβε το σκιπ του Μάνταλου και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Σμάιχελ μειώνοντας σε 2-1 μόλις στο 49΄. Δευτερόλεπτα αργότερα πάλι οι ίδιοι πρωταγωνιστές «άγγιξαν» την ισοφάριση, όμως η εκτέλεση του Σουηδού ήταν κακή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ο Τάνκοβιτς μαζί με τον Ολιβέιρα έδωσαν πνοή στην Ένωση, που πίστεψε στο θαύμα. Ηγετική ήταν παράλληλα η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου σε ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του ματς. Οι 'Αγγλοι από την πλευρά τους είχαν το δικό τους ηγέτη στο πρόσωπο του Μάντισον, ο οποίος έκανε πολύ σπουδαίο παιχνίδι, συνεπικουρούμενος από τον Τσάουντχάρι και τον Τζάστιν. Στο 64΄ το καταπληκτικό σουτ του Τζένγκις Ουντέρ βρήκε στο δοκάρι κι η Λέστερ έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» τον αγώνα.

Η Λέστερ είχε οπισθοχωρήσει βλέποντας την ορμή των γηπεδούχων και είχε κλείσει τους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς η ΑΕΚ να απειλήσει. Η αλήθεια είναι ότι η επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων ήταν μονοδιάστατη, με μεγάλες μπαλιές τις οποίες από κάποιο σημείο και μετά «διάβαζαν» εύκολα οι αμυντικοί.

Το γεγονός ότι στο τελευταίο 20λεπτο ο Ρότζερς είχε αποσύρει τα τρία πιο «βαριά χαρτιά» του (Μάντισον, Βάρντι, Τσάουνχαρι, αλλά και τον πάντα επικίνδυνο Ουντέρ) σήμαινε ότι η ΑΕΚ μπορούσε να ρισκάρει. Παρόλα αυτά έμεινε χωρίς τελική προσπάθεια για περισσότερο από μισή ώρα, μέχρι ο Λόπες να κάνει ένα ακίνδυνο σουτ στα χέρια του Σμάιχελ στο 80΄. Από εκεί και πέρα έπαιξε ρόλο και η κόπωση -ειδικά των χαφ- το ματς «έσβησε» και η Λέστερ έφυγε με νίκη από την Αθήνα.

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)

Κίτρινες: Μάνταλος, Κρίστιτσιτς, Ινσούα

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86΄ Βασιλαντωνόπουλος), Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα (86΄ Μαχαίρας), Σάκχοφ (86΄ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (46΄ Ολιβέιρα), Λόπες, Ανσαριφάρντ (46΄ Τάνκοβιτς)

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Μόργκαν, Φοφανά, Φούκς (46΄ Τόμας), Τζάστιν, Ουντέρ (66΄ Πραέτ), Τσάουντχαρι (66΄ Μεντί), Τίλεμανς, Μάντισον (74΄ Μπαρνς), Ολμπράιτον, Βάρντι (70΄ Ιεανάτσο)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.