ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Γεννηματά: Έπιασε τόπο η πρότασή μας και παραδόθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ

Tη χαρά και την ικανοποίησή της εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης 50 κλινών ΜΕΘ που διατέθηκαν από τη Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Όπως δήλωσε, «το Κίνημα Αλλαγής εισηγήθηκε να μην είναι ακόμη μία οικονομική εισφορά, αλλά να αξιοποιηθεί για την κατασκευή νέων κλινών εντατικής θεραπείας και ο πρόεδρος έκανε αποδεκτή την πρότασή μας».

Η κ. Γεννηματά έδωσε συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν τόσο συντονισμένα και αποτελεσματικά για να δημιουργηθούν αυτές τις κλίνες τόσο γρήγορα. «Όμως, θα επιμείνω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει όχι με αποσπάσεις σε βάρος άλλων νοσοκομείων, αλλά με σταθερές προσλήψεις και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε νωρίτερα η κ. Κουτσούκου», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και σημείωσε: «Αυτό το κομμάτι έχει καθυστερήσει και πρέπει να το δείτε κ. πρωθυπουργέ το συντομότερο δυνατό. Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι προστάτης του ελληνικού λαού και πρέπει να στηριχθεί με πράξεις, όπως με πράξεις πρέπει να στηριχθεί και το ανθρώπινο δυναμικό».

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στη αναφορά του για την προσφορά ιδιαίτερα του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και των γιατρών, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Θέλω να πω ότι χωρίς άλλη καθυστέρηση θα πρέπει να ενταχθεί το υγειονομικό προσωπικό του δημοσίου συστήματος υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος, είναι στην πρώτη γραμμή και δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε απλώς από τα μπαλκόνια. Εύχομαι, πράγματι, να είστε αχρείαστοι, αλλά και όταν σας χρειαζόμαστε -γιατί δυστυχώς σας χρειαζόμαστε- να είστε πάντα αποτελεσματικοί και η μάχη που δίνετε να είναι μάχη για τη ζωή».

Σε σύντομο δημόσιο διάλογο με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε εκ νέου την πρόταση-συνεισφορά του Κινήματος Αλλαγής στην ίδρυση της ΜΕΘ στο Σωτηρία:

Β. Κικίλιας: «Σε δύο μήνες θα έχει εναέρια γέφυρα που θα συνδέει τα χειρουργεία, τις ΜΕΘ και το κεντρικό κτίριο. Είναι σημαντικό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί αν δεν ήταν η Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή εσείς, δεν θα μπορούσαμε είμαστε σήμερα εδώ».

Φώφη Γεννηματά: «Και η πρότασή μας. Μην το ξεχάσετε αυτό. Εμείς το εισηγηθήκαμε στον πρόεδρο της Βουλής. Και προς τιμήν του το αποδέχτηκε».

Β. Κικίλιας: «Και η πρότασή σας, βεβαίως. Έχετε δίκιο και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 11:16 20/10/2020

    ΠΟΣΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΦΩΦΩ? 12 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 50.—ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, Η ΟΥΡΑ ,ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ,Ω ΟΥΡΑ!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.