ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών επαναφέρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Τουρκία

Γερμανία: Σε μερικό «lockdown» η χώρα – Για «μεγάλη εθνική προσπάθεια» κάνει λόγο η Μέρκελ

Μερικό «lockdown» από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ως το τέλος του μήνα για ολόκληρη τη Γερμανία αποφάσισαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε η Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια». Η καγκελάριος έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη μέρα» και ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα περιορισμού μίλησε για εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

Πρόσθεσε δε ότι τόσο η Ομοσπονδία όσο και τα κρατίδια έχουν ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία, την εργασία και την οικονομική κατάσταση των ανθρώπων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την τηλεδιάσκεψη της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων, από την προσεχή Δευτέρα κλείνουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούν πελάτες μόνο με προϊόντα σε πακέτο.

Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν σε λειτουργία, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων, τα οποία ωστόσο θα προέρχονται από το πολύ δύο νοικοκυριά. Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, ενώ η πολιτεία ζητά και πάλι από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Bundesliga θα διεξάγονται χωρίς θεατές, ενώ η γενική κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου σε δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, η καγκελάριος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ξανά έκτακτη ενίσχυση των επαγγελματιών που θα πληγούν από τους νέους περιορισμούς. Σύμφωνα με τη Bild, νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είχε αναφερθεί σε αναπλήρωση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων στο 75% και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στο 70%. Το κόστος για το κράτος θα ανέλθει σε 7-10 δισ. ευρώ.

Επανέρχεται η ταξιδιωτική ειδοποίηση για την Τουρκία

Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο επαναφέρει σε ισχύ την ταξιδιωτική προειδοποίησή του για ολόκληρη την Τουρκία στις 9 Νοεμβρίου, ακυρώνοντας τις εξαιρέσεις που είχαν αποφασιστεί τον Αύγουστο για βασικές τουριστικές περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αϊδίνι, Σμύρνη, Μούγλα και Αττάλεια εντάσσονται από τις 9 Νοεμβρίου στη γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που ισχύει για την υπόλοιπη Τουρκία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού εξακολουθεί να αυξάνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.