ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιώνουν οι πάγοι, αλλά...

«Κάτι αλλάζει» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Μπορεί η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να «κόβει» κάθε συζήτηση –αλλά και γέφυρα- για σύγκλιση ή έστω, de facto πολιτική συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως η ίδια η ζωή... τοποθετεί πολλές φορές στην ίδια πλευρά της ιστορίας τα δύο κόμματα της προοδευτικής παράταξης.

Αυτή η αλλαγή κλίματος κατέστη σαφής στη Βουλή, στη συζήτηση για τον νέο πτωχευτικό και για την πρόταση δυσπιστίας που είχε υποβληθεί σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά έδειξαν πως... κάτι αλλάζει στις σχέσεις των δύο κομμάτων –έστω κι αν αυτό προκύπτει χωρίς κανέναν κεντρικό σχεδιασμό, όπως επιμένουν οι πληροφορίες του Matrix24.gr

Άνοιγμα Τσίπρα

Εξάλλου, αυτές τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν οι, κατά τα άλλα, «ξιφομαχίες» μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Αλέξη Τσίπρα, παρά τα επιμέρους ανοίγματα, αλλά και τις εκ των πραγμάτων πολιτικές συμπτώσεις. Επί της ουσίας, οι διάλογοι μεταξύ των δύο ηγετών ήταν ο... ορισμός του σκοτσέζικου ντους, αφού οι πολιτικές συμπτώσεις προέκυπταν μέσα από τις αντιπαραθέσεις τους. Για παράδειγμα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε να ξεκαθαρίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάργησε τον νόμο Κατσέλη», η Φώφη Γεννηματά τον διέκοψε για να τού υπενθυμίσει ότι «είναι νόμος ΠΑΣΟΚ». «Κυρία Γεννηματά, αν θέλετε να διεκδικήσουμε και την πολιτική πατρότητα της κ. Κατσέλη και όλων των προοδευτικών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να το κάνουμε. Δεν έχω καμία αντίρρηση», αντέτεινε εμφανώς ενοχλημένος ο αρχηγός της αξιωμαιτκής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει όμως με νόημα: «Όμως, θα συμφωνήσω σε κάτι μαζί σας: Πράγματι, σε αυτόν εδώ τον τόπο όλοι εκείνοι οι νόμοι που προστατεύουν την κοινωνική συνοχή και έχουν εγγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού με τα ονόματα των Υπουργών, ανήκουν οι Υπουργοί και τα πρόσωπα στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Δεν την εκπροσωπώ μόνο εγώ. Θέλω να πιστεύω ότι την εκπροσωπούμε όλοι όσοι καθόμαστε από το κέντρο και αριστερά σε αυτήν εδώ την αίθουσα». Αυτονοήτως λοιπόν, η αναφορά Τσίπρα σε «κέντρο και αριστερά» φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο την συζήτηση περί σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων, καίτοι η ίδια η Φώφη Γεννηματά φρόντισε να «κόψει» τη σχετική συζήτηση εν τη γενέσει της. «Κάνετε ότι δεν ακούτε. Τυχοδιώκτες έχουν έρθει σε εσάς και όχι προοδευτικοί», είπε, απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα.

Άνοιγμα της Φώφης

Ωστόσο, παρά την απροθυμία της να μπει στην συζήτηση περί «προοδευτικής παράταξης», η Φώφη Γεννηματά είχε ήδη προχωρήσει σε ένα άνοιγμα: αποδομώντας την εξαγγελία Μητσοτάκη περί δωρεάν μαστογραφίας, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είχε αναγνωρίσει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον τότε υπουργόΥγείας, Ανδρέα Ξανθό. Μάλιστα, η κ. Γεννηματά εγκάλεσε την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα», αναγνωρίζοντας ότι η δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία είναι... «έργο ΣΥΡΙΖΑ».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === TO EΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ’
    Ο ΑΜΦΙΣΦΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΄Η Η ΟΛΙΓΗ ΦΩΦΗ ???
    === ΠΡΟΣ ΜΑΝΟΣ : ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΗΝ FEMA ΓΙΑΤΙ
    ΤΗΣ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ …………..

  2. MANOS 20:08 27/10/2020

    Πως και η ΦΕΜΑ δεν σχολιασε? καποιος φουρνος θα γκρεμιστηκε!! Εκτος και αν την απολυσανε λογω κακης εκτελεσεως του σκοπου που της αναθεσανε. Ξερεις η υπερβολικη φανατιλα φερνει αντιθετα αποτελεσματα.

  3. ορέστης 17:32 27/10/2020

    Εάν, λέω εάν, η ηγεσία του κινάλ τολμήσει συνεργασία με τον τσιπροκαμμένο κι τον πολακη, θα διασπαστεί. Τόσο απλά…

  4. Θ.Τ. 15:16 27/10/2020

    Μπορεί η ηγεσια του τσίριζα να κάθεται ¨γεωγραφικά» αριστερότερα της δεξιάς στην αίθουσα της Βουλής, ΠΟΛΙΤΙΚΑ όμως έκανε και κάνει δεξιά πολιτική.

  5. ΕΙναι παραπληροφόρησης κατά την γνώμη μου , η εντύπωση που παραπειστικά και μεθοδικά οδηγείται στα μέλη της βάσης του Κινήματος Αλλαγής .
    Γίνεται από κρυμμένες τάσεις ή και Ειδικα συμφέροντα τα οποία Θέλουν να προϊδεάζουν εμάς,.
    Εμάς που χτίσαμε το κόμμα μας αυτό από την βάση προς τ´ απάνω .
    Ότι ταχαμου , θα μπορούσανε να συνεργαστούμε με τα άκρα τα οποία είναι Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ !
    Το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γιαυτούς είνα να και να συναινούμε στην Βουλή σε νομοσχέδια πουπροωθούν τις
    Α Λ Λ Α Γ Ε Σ για την την πρόοδο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας και για την ομαλοποίηση της καθημερινής μας ζωής .
    Την πάταξη του εγκλήματος απ´όπου και αν προέρχεται , οικονομικού , πολιτικός και ηθικού εγλξματος .
    θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με αυτούς που μας πρόδωσαν στο παρελθόν, ;
    η αυτούς οι οποίοι παραμένουν Δογματικοί και διχάζουν τον Ελληνικό Λαό;
    είναι δογματικοί και με τέτοιους τους παραμένουμε διαχρονικά αντίθετοι ;
    Δςν θελουμε να να κερδίσουνε Προσωρινές εντυπώσεις θελουμε να κερδίσουμε τον νου και τις καρδιεπες των Ελλήνων για να επιτελέσουμε την λειτουργία μας . ΣΥυήα της προόδου για το σύνολο του λαού μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.