ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο για τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή

ΚΚΕ: «Προσπάθεια ξεπλύματος για αλλαγές που από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα»

«Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τις δηλώσεις Κοντονή δεν πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ακόμη "πλυντήριο" για την ανοχή που υπήρξε από το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του με αφορμή τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.

«Ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -τόσο ως προς το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για την εγκληματική οργάνωση, όσο και ως προς το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων- δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ.

Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο του Ποινικού Κώδικα ήταν ακόμη χειρότερο και μετριάστηκε κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν εκείνη την περίοδο.

Φυσικά, αυτός ο Ποινικός Κώδικας "υιοθετήθηκε" στη συνέχεια και από την κυβέρνηση της ΝΔ, γεγονός που μπορεί να μην είχε άμεση νομική συνέπεια για την υπόθεση της ΧΑ, είχε όμως τη δική της πολιτική σημασία.

Αρκετά, λοιπόν, με την υποκρισία και τον όψιμο "αντιφασισμό" ορισμένων. Δεν φτάνει που ως κυβερνήσεις ευθύνονται για την καθυστέρηση της δίκης, δίνοντας -εκτός των άλλων- πάτημα στους χρυσαυγίτες εγκληματίες προκλητικά να ζητάνε, μέσα από νομικά τερτίπια, ελαφρυντικά, τώρα προσπαθούν να "ξεπλυθούν" και για τις αλλαγές που ουσιαστικά από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα», καταλήγει το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.