ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά τα μέτρα

Κορωνοϊός: «Lockdown» σε Αχαΐα - Ιωάννινα

Σε κατάσταση «μίνι lockdown» η Αχαΐα και τα Ιωάννινα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Τα νέα μέτρα.

Καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων έφεραν στην Π.Ε Αχαΐας και τα Ιωάννινα από αύριο, Τρίτη, και για επτά ημέρες, τα νέα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Οι περιορισμοί που ανακοινώθηκε πως ενεργοποιούνται στις παραπάνω περιοχές - κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών - περιλαμβάνουν, μάλιστα, τη χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, καθώς και την αναστολή όλων των εκδηλώσεων όπως οι εμποροπανηγύρεις κλπ., μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τοπικά ΜΜΕ της Αχαΐας ανέφεραν, νωρίτερα σήμερα, πως πολλαπλές θετικές διαγνώσεις σημειώθηκαν σε γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλευόμενους των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους».

Σημειώνεται, ότι «σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων».

Τέλος γνωστοποιείται πως «τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.