ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», οι «βόμβες» Ρουπακιώτη...

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη Χρυσή Αυγή

Νέα καύσιμη ύλη στην σκληρή πολιτική αντιπαράθεση για τη Χρυσή Αυγή προσφέρει η αποκάλυψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ότι πριν τη δολοφονία Φύσσα η κυβέρνηση θα μπορούσε «να τυλίξει» την Χρυσή Αυγή, αλλά η προσπάθεια σταμάτησε με πολιτική απόφαση του τότε Μεγάρου Μαξίμου.

«Το 2013 είχαμε έτοιμο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά ήρθε το «ΣΤΟΠ» από το Μαξίμου και τελικά ψηφίστηκε μετά τη δολοφονία Φύσσα», υπογράμμισε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Αντώνης Ρουπακιώτης, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο των ημερών πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Υποκρισία

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπογράμμισε πως «ζητωκραυγάζουν κάποιοι, αλλά μου θυμίζουν τους δηκτικούς στίχους του μεγάλου Μανώλη Αναγνωστάκη: ''Όταν έπεσε η Χούντα, όλοι σπεύσαμε σε πλατείες και σε δρόμους να φωνάζουμε, δώστε τη Χούντα στον λαό". Φοβάμαι ότι είναι και κάποιοι που ενέχονται ολιγωρίες και καθυστερήσεις εκείνης της περιόδου. Συμμετέχουν κι αυτοί "Δωστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό", στη Δικαιοσύνη εννοούν». Οταν το 2013 ανέλαβε ο ίδιος υπουργός Δικαιοσύνης, όπως είπε, «πέσαμε με τα μούτρα, με τους επιστημονικούς συνεργάτες, τους δικαστές που προβλέπεται ότι έχει το υπουργείο Δικαιοσύνης, και με τη συναίνεση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, που ήταν στέλεχος της ΝΔ, και μέχρι τον Μάιο του 2013 είχαμε ετοιμάσει ένα πλήρες αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, έχοντας υπόψη ότι η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ είμαστε έτοιμοι, στην κυριολεξία, να στείλουμε τον τόμο στη γενική γραματεία της κυβέρνησης, έρχεται το μήνυμα από το Μαξίμου: ΣΤΟΠ, δεν περνάει αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Υπήρξε μέγας θόρυβος. Και αντέδρασαν οι ελληνοαμερικανικές εβραϊκές οργανώσεις. Αντέδρασε το συμβούλιο των εβραϊκών οργανώσεων εδώ. Αντέδρασε ο Συνήγορος του Πολίτη.(...) Γιατί σταμάτησε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο; Θα μπορούσε να αποτρέψει μια δολοφονία (δοφολονία Φύσσα). Αν ψηφιζόταν ομόφωνα από τη Βουλή, θα έπαιρναν μηνύματα και τα Σώματα Ασφαλείας κι ενδεχομένως και κάποιοι εισαγγελείς. Θα διαχεόταν στην ελληνική κοινωνία ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι κατά του ρατσισμού, κατά του εθνικισμού, του ναζισμού και τους φασισμού»,συνέχισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, για να προσθέσει: «Σταμάτησε. Το κόψανε. Και ανακοινώθηκε εκ των υστέρων ότι ανέλαβε αυτό το νομοσχέδιο να το επεξεργαστεί ο γενικός γραμματέας, κύριος Μπαλτάκος και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κύριος Σταμάτης. Ξέρετε ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αυτός ο νόμος να ψηφιστεί το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένη την αποκάλυψη του Αντώνη Ρουπακιώτη, που τότε είχε υποδειχθεί στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη –που μετείχε, ως γνωστόν, στην πρώτη φάση της κυβέρνησης Σαμαρά- ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης: «η αποκάλυψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη, ότι με εντολή Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, ανεστάλη η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου που είχε ετοιμάσει το υπουργείο του, το 2013 για να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύει την πολιτική υποκρισία της ΝΔ και δημιουργεί νέα σοβαρά ερωτήματα για την στάση της», επισήμανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, για να προσθέσει: «Εύλογες απορίες προκαλεί επίσης και η ανάθεση του χειρισμού του θέματος στον τότε γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο(με τις γνωστές σχέσεις επικοινωνίας με την Χρυσή Αυγή), και τον Δ. Σταμάτη, στενούς συνεργάτες του Α. Σαμαρά. Τελικά ο αντιρατσιστικός νόμος ψηφίστηκε το 2014, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!». «Γίνεται έτσι σαφές, για ποιο λόγο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την συνεπικουρία φιλικών της ΜΜΕ, έχει επιδοθεί, από την επομένη της ιστορικής δικαστικής απόφασης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, σε αυτή την μεθοδευμένη επιχείρηση λασπολογίας και παραπληροφόρησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», κατέληξε ο βουλευτής Δράμας τη ΝΔ, για να προσθέσει: «Κάνοντας το άσπρο-μαύρο, τα κυβερνητικά στελέχη επιδιώκουν μάταια να ξεφύγουν από κρίσιμα ερωτήματα για την στάση της παράταξής τους, σχετικά με: το "πάγωμα" του αντιρατσιστικού νόμου το 2013 με εντολή Σαμαρά, το δίκτυο επικοινωνίας που είχε στήσει με την Χρυσή Αυγή ο τότε γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, τις δηλώσεις σημερινών στελεχών της υπέρ της συνεργασίας με μια σοβαρή εκδοχή της εγκληματικής συμμορίας, την απαράδεκτη ανοχή που έδειξαν επί χρόνια οι διωκτικές αρχές απέναντι στην εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου, την συμπόρευση τους στα εθνικιστικά συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις κατά προσφύγων και μεταναστών, τον παράνομο διορισμό της συζύγου του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, την επαναφορά της θεωρίας των δύο άκρων που ξεπλένει τον ναζισμό».

«Αυγή»: «Το καραβάνι προχωρά»...

Παραλλήλως, παρά τις βολές που δέχεται ακόμη από πολλές μεριές του πολιτικού σκηνικού, η «Αυγή», υπερασπίζεται το πρωτοσέλιδό της: Με editorial στην ηλεκτρονική έκδοση, υπό τον τίτλο «Τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά», η εφημερίδα της Αριστεράς επισημαίνει τα εξής:

«Διάφοροι δημοσιολογούντες συμπεριφέρθηκαν σαν το σκύλο του Παβλόφ. Αμέσως μετά τις αθλιότητες που εκστόμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και μια σειρά κυβερνητικά στελέχη, τη σκυτάλη έλαβαν όλοι όσοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά συνέβαλαν στο να οικοδομηθεί μια πολιτική ατζέντα φιλική προς τους ναζί εγκληματίες. Έριξαν χτες, λοιπόν, ξανά το δηλητήριό τους εναντίον της Αριστεράς, αυτή τη φορά δια της επίθεσης στην «Αυγή», επειδή απλά είπε την αλήθεια: Οι Μητσοτάκης και Σαμαράς δεν είναι αθώοι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, για την ατιμωρησία έναντι των πογκρόμ κατά μεταναστών και αριστερών, για το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και την εκδικητικότητα που έθρεψαν επί χρόνια. Όλοι όσοι αντέδρασαν αρνητικά στο πρωτοσέλιδό μας να είναι βέβαιοι πως θα επιμείνουμε να πορευόμαστε στον ίδιο δρόμο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.