ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός σήμερα Κυριακή: Τοπικές βροχές στη μισή Ελλάδα

Πού και πότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα επικρατήσουν την Κυριακή, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα δυτικά, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αριές νεφώσεις, που γρήγορα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Ο καιρός από το απόγευμα βαθμιαία θα βελτιωθεί. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, μετά το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ορεινά, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στη Θράκη πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.