ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου

Πρώτο τους ραντεβού στο Παρίσι

Η μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στην φάση των «16» του Roland Garros αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Τα ραντεβού τους είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα (5/10) και θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο τενίστες θα συναντηθούν στο tour, με το νικητή να παίρνει για πρώτη φορά το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του κορυφαίου Grand Slam.

Ο Έλληνας πρωταθλητής (νο 5 του ταμπλό) χρειάστηκε να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του για να μην αποκλειστεί από τον πρώτο κιόλας γύρο του τουρνουά, όταν βρέθηκε να χάνει 0-2 από τον Ισπανό Μουνάρ. Με τεράστια προσπάθεια έφερε τα πάνω κάτω και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια η νίκη αυτή με τον τρόπο που επήλθε λειτούργησε σαν «ηλεκτροσόκ».

Στα επόμενα δύο ματς που έδωσε με τον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας και τον Σλοβένο Αριάζ Μπέντενε έκανε επίδειξη δύναμης κερδίζοντας με 3-0 και τους δύο, αν και ο δεύτερος αποχώρησε στο τρίτο σετ κι ενώ ο Τσιτσιπάς προηγούνταν με 3-1 στα games.

Ο Βούλγαρος τενίστας από την πλευρά του δεν έχει χάσει ούτε σετ ακόμη στο Roland Garros. Νίκησε με 3-0 τους Μπαρέρ, Μάρτιν και Καρμπάγιες Μπαένα (ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στο τρίτο σετ λόγω κόπωσης).

Εννέα συμμετοχές μετρά έως τώρα στο French Open ο 29χρονος Ντιμιτρόφ (νο 20 στον κόσμο), χωρίς να έχει καταφέρει ποτέ να φτάσει στον 4ο γύρο. Εφέτος έχει κάνει έως τώρα την καλύτερη πορεία του στη διοργάνωση.

Όποιος νικήσει θα περάσει στην οκτάδα και εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού, Ρούμπλεφ-Φούτσοβιτς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.