ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών

Επίθεση στη Βιέννη: Πώς ο τζιχαντιστής ξεγέλασε τις αρχές

Ο υποστηρικτής του ISIS που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη Βιέννη πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά είχε πετύχει να παραπλανήσει τις αυστριακές αρχές πείθοντάς τις ότι είχε αποκηρύξει πια τον ακραίο ισλαμισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών, ο 20χρονος Κουιτίμ Φεϊζουλάι ήταν ένας από τους σεσημασμένους τζιχαντιστές στην Αυστρία και είχε υποχρεωτικά ενταχθεί σε πρόγραμμα αποριζοσπαστικοποίησης, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Ωστόσο ο κάτοχος διαβατηρίου τόσο της Αυστρίας όσο και της Βόρειας Μακεδονίας κατάφερε να ξεγελάσει τους επιστήμονες που τον παρακολουθούσαν, προσποιούμενος ότι είχε απομακρυνθεί πια από τις ακραίες ιδέες και πρακτικές των τζιχαντιστών.

Ακριβώς όμως πριν πραγματοποιήσει την επίθεση στη Βιέννη, που άφησε και 23 τραυματίες, δημοσίευσε μια αποχαιρετιστήρια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram όπου εμφανίστηκε πάνοπλος, όπως είπε ο υπουργός Καρλ Νεχάμερ, φέροντας δηλαδή ένα αυτόματο, ένα περίστροφο κι ένα τσεκούρι, ενώ φορούσε και κάτι που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά, χωρίς να είναι πραγματικά.

Εκτός από τις 14 συλλήψεις στην Αυστρία που σχετίζονταν με τον δράστη, σημειώθηκαν και δύο ακόμη συλλήψεις στην Ελβετία. Πρόκειται για δύο φίλους του δράστη που είχαν διατελέσει και συγκρατούμενοί του.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.