ΚΟΣΜΟΣ

Με ταινία του Χρήστου Νίκου η ελληνική συμμετοχή

Κάιρο: Η ταινία «Μήλα» στο 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και με εξαιρετικά περιορισμένες θέσεις για το κοινό, η Αίγυπτος θα πραγματοποιήσει το 42ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Καΐρου, με την Ελλάδα να συμμετέχει με μία άκρως επίκαιρη ταινία μεγάλους μήκους: Τα «Μήλα». Μια πρωτότυπη ιστορία με ήρωα έναν άνδρα που πάσχει από απώλεια μνήμης, σε μια πόλη όπου ξαφνικά γίνεται αντιληπτό ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει αρχίσει να ξεχνά, με το φαινόμενο να αποκτά στοιχεία πανδημίας για πολύ κόσμο.

Ο ήρωας της ταινίας είναι γύρω στα 40 και ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσουν οι αμνησιακοί μια καινούργια ζωή. Στον διάβα του, ο άνδρας αυτός βρίσκει και άλλους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και το αντιμετωπίζουν από κοινού.

Η 90λεπτη ελληνική ταινία αποτελεί ελληνο-πολωνικο-σλοβενική παραγωγή και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανοράματος Κινηματογράφου σε χώρο της Όπερας του Καΐρου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Συνολικά στη φετινή διοργάνωση του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καΐρου θα παρουσιαστούν 83 ταινίες από 43 χώρες. Η διοργάνωση, που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 10 Δεκεμβρίου, είναι η μεγαλύτερη του είδους της κινηματογραφική διοργάνωση στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.