ΚΟΣΜΟΣ

Οργή από εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς

Κοπεγχάγη: Διαδήλωση με 500 τρακτέρ από εκτροφείς βιζόν

Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν σήμερα (21/11) με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κοπεγχάγης, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατ. βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς […]. Τώρα ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε εκτροφείο στην κεντρική Δανία. Οι διαδηλωτές είχαν υψώσει πανό με συνθήματα για σεβασμό του συντάγματος, ενώ σε κάποια από αυτά χαρακτήριζαν την πρωθυπυοργό τύραννο, απολυταρχική και ξεροκέφαλη.

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη. Όμως, το σχέδιο για τη θανάτωση όλων των βιζόν παραμένει για προληπτικούς λόγους, μέσω νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.