ΚΟΣΜΟΣ

Το θύμα είχε υποβάλει την παραίτησή του

Λυών: Ερωτική αντιζηλία πίσω από την επίθεση στον Έλληνα ιερέα

Η επίθεση κατά του Έλληνα ιερέα στη Λυών την περασμένη εβδομάδα δεν αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια, όπως θεωρούσαν οι αρμόδιες Αρχές -καθώς έγινε δύο μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια- αλλά μάλλον το αποτέλεσμα μιας ερωτικής αντιζηλίας. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είναι ένας  40χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ομολόγησε ότι πυροβόλησε εναντίον του Έλληνα ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη λόγω αντιζηλίας.

Όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Λυών Νικολά Ζακέ, ο δράστης «αποδείχθηκε ότι είναι ο σύζυγος μιας γυναίκας που διατηρούσε ερωτική σχέση με το θύμα» και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος «αποκλείει οριστικά το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι η έρευνα που διεξάγει η δικαστική αστυνομία «θα συνεχιστεί για να καθοριστούν τα κίνητρα και το πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα». Το θύμα, που τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα από πυρά κυνηγετικού όπλου, χειρουργήθηκε και βγήκε από το κώμα την Τρίτη. Η κατάθεσή του στους ερευνητές οδήγησε στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη χθες (6/11) στην κατοικία του στη Λυών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο 52χρονος ιερέας οδήγησε τους ερευνητές προς το σενάριο του συζύγου που ζήλευε, η σύντροφος του οποίου -σύμφωνα με την εφημερίδα- κατέθεσε στις Αρχές και επιβεβαίωσε τη μοιχεία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η σύζυγος είναι μια Ρωσίδα ηλικίας περίπου 30 ετών, ενώ μετά τα γεγονότα ο δράστης πέταξε το όπλο του στον ποταμό Σον.

Η επίθεση εναντίον του Νικόλαου Κακαβελάκη μπροστά από την ελληνορθόδοξη εκκλησία, στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την επίθεση στη βασιλική της Νίκαιας. Την επίθεση είχαν καταδικάσει στη Γαλλία και στο εξωτερικό ως μια νέα τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Δύσης.

Ωστόσο, σύντομα αστυνομικές και εκκλησιαστικές πηγές είχαν προτρέψει να επικρατήσει σύνεση σχετικά με τα κίνητρα του δράστη, λόγω της απουσίας ανάληψης ευθύνης και δεδομένου ότι το θύμα, που κατείχε τη συγκεκριμένη θέση περίπου δέκα χρόνια, είχε υποβάλει την παραίτησή του έναν μήνα πριν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.