ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το καταστατικό θα τηρηθεί κατά γράμμα…

Ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου και όχι με εκλογές

Απάντηση σε όσους βλέπουν εκλογές στο πρώτο υγειονομικό ξέφωτο, εκτός αλλά και …εντός του κόμματός της έδωσε η Φώφη Γεννηματά, χωρίς πάντως να μπορεί κανείς να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Αυτή τη στιγμή το Κίνημα Αλλαγής σκύβει στα τεράστια προβλήματα της πατρίδας μας και των πολιτών. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα του πρωθυπουργού και όχι να ασχολείται με εκλογικά σενάρια», είπε μιλώντας στο ΟΡΕΝ, τονίζοντας ότι τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα και το εμβόλιο χρειάζεται χρόνο μέχρι να έρθει στην χώρα μας. «Αλίμονο αν δεν σκύψουμε πάνω σε αυτά τα προβλήματα και με προτάσεις», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως το κόμμα της πέραν της σκληρής αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει αυτό ακριβώς, καταθέτει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις, που μπορούν άμεσα να υλοποιηθούν.

Παρά το γεγονός όμως, ότι η Φώφη Γεννηματά επιχείρησε να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της συζήτησης και όχι στις επόμενες εκλογές, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κόμμα που παρουσιάζει άνοδο, κάτι μάλιστα που αρχίζει να αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Η ίδια μάλιστα, επανέλαβε την πάγια άποψή της ότι δεν υπάρχει δίπολο, αντίθετα πασχίζουν να το κρατήσουν ζωντανό, διότι μέσα από τον διχασμό και την πόλωση πιστεύουν (σ.σ. τα δύο μεγάλα κόμματα) ότι μπορούν να κρατήσουν δυνάμεις. «Εδώ που βρίσκεται η χώρα, δεν χρειάζεται νέο διχασμό και πόλωση. Χρειάζεται δουλειά, μετριοπάθεια, πάθος και πίστη, να δώσουμε λύσεις στον ελληνικό λαό», είπε, κατηγορώντας αμφότερα τα κόμματα της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καλλιεργούν την πόλωση.

Όσο δε, για την εσωκομματική συζήτηση που έχει ξεκινήσει ενόψει της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής σε έναν χρόνο από τώρα, η πρόεδρος του κόμματος θέλησε να κλείσει τη συζήτηση, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι το καταστατικό θα τηρηθεί. «Για το θέμα των διαδικασιών μας στο Κίνημα Αλλαγής, απλά ρωτήθηκα και απάντησα το αυτονόητο. Το αυτονόητο είναι ότι ένας πρόεδρος δίνει την μάχη για το καλύτερο δυνατό για την παράταξή του και πιστεύει στο αποτέλεσμα. Αυτό απάντησα και αυτό κάνω. Όμως τα θέματα αυτά θα μας απασχολήσουν σε έναν χρόνο», είπε, τονίζοντας ότι τώρα στο επίκεντρο της σκέψης όλων στο Κίνημα Αλλαγής είναι τα προβλήματα των πολιτών. «Για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής θα τηρηθεί το καταστατικό κατά γράμμα, αλλά δεν αφορά κανέναν αυτή η συζήτηση αυτή την ώρα», ξεκαθάρισε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mou δίνεται εδώ μια ακόμη ευκαιρία να Εξαίρω την θεάρεστη Εφαρμογή στην Δημοκρατία μας, που είναι η εκλογή των αρχηγών και προέδρων στα πολιτικά κόμματα από την βάση των κομμάτων αυτών με εκλογές ! Ευχαριστούμε σε , Γιώργο Παπανδρέου , που το πάλεψες και το θέσπισες και στην Ελλάδα μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.