25/11/2020@15:11
Πατατοσαλάτα με Kerrygold Regato Light, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης
Μία εξαιρετική συνταγή για πατατοσαλάτα με Kerrygold Regato Light, ντοματίνια και πιπεριές Φλωρίνης.
Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
200 γρ. Kerrygold Regato Light, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
10 κομμάτια λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
10 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν.
Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ:
Ανακατεύουμε σε μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, ανακατεμένο με το μηλόξυδο και τη μουστάρδα.
Όταν γίνουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές, τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές ή τις κόβουμε σε ροδέλες αν είναι μεγάλες.
Τις βάζουμε ζεστές σε μπολ και τις περιχύνουμε με το κρασί και το μείγμα της βινεγκρέτ.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το regato, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό. Υλικά Μερίδες: 4 8 πιπεριές Φλωρίνης 12 ml ε.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο,
Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα! Υλικά 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Ο γλυκός αρακάς μπορεί να μοιάζει βαρετός, όταν όμως συνδυάζεται με διάφορα λαχανικά, όπως με την πιπεριά Φλωρίνης, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιπλέον νοστιμιά! Υλικά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 μεγάλη πατάτα 1
Στο Μεξικό η γλιστρίδα μαγειρεύεται κοκκινιστή με χοιρινό. Στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει σε αφθονία, συνηθίζεται κυρίως να τρώγεται ωμή σε σαλάτες. Δοκιμάστε την αχνιστή με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα ως ζεστή σαλάτα.
Η γλιστρίδα ( verdolagas όπως ονομάζεται) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυθεντική μεξικανική γαστρονομία. Εδώ, την απολαμβάνουμε με κρητικά συστατικά, δροσερή και ότι πρέπει για τις
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν την χορταίνουμε! Υλικά Μερίδες: 4 30 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα των φύλλων 550 γρ. πράσινες και κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς