ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και κάσιους

Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με ψητό κατσικίσιο τυρί και κάσιους.

Υλικά

  • ½ φλ. κάσιους
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 4 φέτες ψωμί μπαγκέτα
  • 1 κ.γ. βασιλικός, ξερός
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • παρμεζάνα, φλοίδες, για γαρνίρισμα

*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ στους 240 ο C.

Τοποθετούμε τα κάσιους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρή ουσίας και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, εώς ότου πάρουν χρώμα.

Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε 4 φέτες.

Βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού από μία φέτα κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα βασιλικού.

Μεταφέρουμε τις φέτες ψωμιού σε ένα ρηχό ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 1-2 περίπου λεπτά, προσέχοντας να μη λιώσει το τυρί, αλλά να αρχίσει να μαλακώνει.

Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τη ρόκα και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Κάνουμε το ίδιο και με το σπανάκι.

Τοποθετούμε τη ρόκα και το σπανάκι σε ένα μπολ.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κάσιους, τον υπόλοιπο βασιλικό και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα τοποθετώντας στον πάτο του κάθε πιάτου μια ψημένη φέτα ψωμιού με το κατσικίσιο τυρί, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φλοίδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

* κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.