ΚΟΣΜΟΣ

Η φετινή επέτειος τιμά τη γερμανοβρετανική φιλία

Πρίγκιπας Κάρολος: Στο Βερολίνο για την 75η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης βρίσκονται στο Βερολίνο για να τιμήσουν την 75η επέτειο από το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα (15/11) έγιναν δεκτοί από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με αφορμή την Ημέρα Εθνικού Πένθους της Γερμανίας, αφιερωμένης στη μνήμη των θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η φετινή, 75η επέτειος από το τέλος του Πολέμου, τιμά τη γερμανοβρετανική φιλία.

Το πρόγραμμα των επισήμων περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της «Νέας Φρουράς» στο Βερολίνο, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται στην ομιλία του να τονίσει την ανάγκη για παγκόσμια συνεργασία στις μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβάνοντας την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από γερμανικής πλευράς, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, στο εξής η «Ημέρα Εθνικού Πένθους» θα είναι αφιερωμένη στα θύματα όχι μόνο του Πολέμου, αλλά και της τρομοκρατίας, του αντισημιτισμού, της ξενοφοβίας και του ισλαμισμού στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. «Θυμόμαστε σήμερα επίσης τα θύματα του μίσους και της βίας στη χώρα μας. Θυμόμαστε τα θύματα της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, του αντισημιτισμού και του ρατσισμού εδώ στη Γερμανία», θα αναφέρει πλέον το κείμενο-φόρος τιμής που συνοδεύει την Επέτειο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.