ΚΟΣΜΟΣ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια

Σαουδική Αραβία επίθεση: Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

Οι Αρχές της Μέκκας στη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν πως ένας Έλληνας υπήκοος και ένας Σαουδάραβας αξιωματικός ασφαλείας τραυματίστηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε σε μη μουσουλμανικό κοιμητήριο στην πόλη Τζέντα.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια τελετής για την επέτειο της λήξης του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν την επίθεση εναντίον του διπλωματικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το Reuters, το γαλλικό προξενείο στη Τζέντα κάλεσε τους Γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε μέγιστη επιφυλακή μετά την επίθεση. Σε επιφυλακή κάλεσε τους Γάλλους κατοίκους και η πρεσβεία της Γαλλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και κυρίως όσους βρίσκονται σε «τουριστικές περιοχές και κοινότητες εκπατρισμένων».

Επίσης, η πρεσβεία καλεί τους Γάλλους πολίτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι διακριτικοί, να αποφεύγουν κάθε είδους συναθροίσεις και να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Δήλωση από τη διπλωματική αποστολή που εστάλη ηλεκτρονικά στους Γάλλους που κατοικούν στη Τζέντα, αναφέρει ότι η πρεσβεία της χώρας τους βρίσκεται σε επαφή με τις Αρχές των Εμιράτων, οι οποίες «παραμένουν προσηλωμένες στο να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου ασφάλεια στη γαλλική κοινότητα».

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική ενέργεια, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο γενικό προξενείο της Τζέντα, ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του γενικού προξενείου στην τελετή.

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠΕΞ, ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ του συμπαραστέκονται τόσο το γενικό προξενείο, όσο και η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.