ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Αλικάκος: «Τα παιδιά να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων»

O πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Γιώργος Αλικάκος με αφορμή τη θετική απάντηση από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού αθλητικού προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία - Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία», δήλωσε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η ευθύνη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της καθ’ ύλην αρμόδιας Επιτροπής για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Ελλάδα, για την έγκριση υλοποίησης του προγράμματος "Ολυμπιακή Παιδεία - Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία".

Ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτήν την απόφαση, την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως, την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη όπως και την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) με τον Πρόεδρό της κ. Καπράλο που βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας.

Η ΕΘΝ.Ο.Α δεσμεύεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες δράσεις, ώστε όλα τα παιδιά της Ελλάδας να γίνουν κοινωνοί της ιστορίας και του μεγαλείου των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί η Ελλάδα μπαίνει πρώτη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί ακούγεται πάντα ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος στην έναρξη και τη λήξη, γιατί η Ελληνική σημαία κυματίζει σε όλη την διάρκεια των αγώνων και πως ο Ολυμπιακός Ύμνος είναι ελληνική δημιουργία.

Ευχαριστούμε όλους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν της οποίας θα φροντίσουμε να σταθούμε αντάξιοι».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2020-2021, υπό την προϋπόθεση της πλήρους άρσης των μέτρων προστασίας έναντι της Covid 19.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών αγώνων. Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών.

Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριών στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά δύο ηλικιακές ομάδες μαθητών/τριών 6 έως 12 ετών και 13 έως 15 ετών (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και θα υλοποιηθεί στον εορτασμό του Ολυμπισμού κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο 2021 από τους υπευθύνους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΘΝΟΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.