ΚΟΣΜΟΣ

Tο ζεστό κόκκινο κρασί

Χωρίς «Gluehwein» εξαιτίας του καθολικού lockdown στη Γερμανία

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία έχουν πλήξει ένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων, το ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως "Gluehwein", που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Το καθολικό lockdown που ανακοινώθηκε σήμερα και θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ωστόσο να απολαύσουν το Gluehwein κατεβάζοντας την μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.

Στη μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για παράδειγμα, το Gluehwein ήταν τις τελευταίες ημέρες ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πωλούνταν στην Πλατεία της Αγοράς. Λιγοστοί όμως πεζοί το αγόραζαν καθώς πινακίδες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους όλων των κτιρίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.