ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκε η μετάλλαξη του ιού

Ιαπωνία: Κλείνει τα σύνορα ξανά η χώρα

Η Ιαπωνία αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις αφίξεις ξένων υπηκόων στη χώρα από την 28η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, μετά τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, στις αφίξεις από τη Βρετανία, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Nikkei».

Στο μεταξύ, το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε και στη Σουηδία, σε έναν Βρετανό ταξιδιώτη, όπως ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Υγείας.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Τόκιο ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ 949 περιστατικών το τελευταίο 24ωρο, μεταδίδουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την Ιαπωνία να οδεύει προς την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς κατά την οποία οι Ιάπωνες συνηθίζουν να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επισκέπτονται περιοχές της περιφέρειας.

Ο αριθμός των ασθενών που είναι σε σοβαρή κατάσταση έμεινε αμετάβλητος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, στους 81, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές.

Η Ιαπωνία μένει... σπίτι

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι παρατηρείται υποτονική κίνηση στους συγκοινωνιακούς κόμβους του Τόκιο, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, κάτω από την πίεση του αυξανόμενου ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων, κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι κατά τη διάρκεια των γιορτών προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.