ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα μέλη του Κογκρέσου θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά το 1ο στάδιο της εκστρατείας εμβολιασμού

Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 κατά την διανομή της πρώτης παρτίδας δόσεων του εμβολίου, σύμφωνα με τον γιατρό που είναι αρμόδιος για το σώμα αυτό.

Διαβάστε επίσης: Αρνητικό το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Μπάιντεν μετά τη μόλυνση συμβούλου του από κορονοϊό

Σε χθεσινή επιστολή του προς μέλη του Κογκρέσου και το προσωπικό τους, ο Μπράιαν Μόναχαν σημειώνει ότι ενημερώθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ότι το Κογκρέσο "θα λάβει έναν συγκεκριμένο αριθμό δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 σε ανταπόκριση στις μακροπρόθεσμες απαιτήσεις για συνέχιση των κυβερνητικών λειτουργιών".

Ο ίδιος σημειώνει ότι "ο μικρός αυτός αριθμός δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 αντιστοιχεί σε τμήμα της πρώτης παρτίδας των εμβολίων που διανέμονται στη χώρα".

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσαν σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους ότι θα εμβολιαστούν σε λίγες μέρες.

"Η σύστασή μου προς εσάς είναι απολύτως σαφής: δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβολής της λήψης του εμβολίου αυτού. Το όφελος υπερβαίνει κατά πολύ οποιονδήποτε μικρό κίνδυνο", επισημαίνει στην επιστολή του ο Μόναχαν.

Μόλις εμβολιαστούν τα μέλη του Κογκρέσου, θα εμβολιαστούν τα μέλη του προσωπικού του Καπιτωλίου που θεωρείται ότι βρίσκονται σε καίριες θέσεις και στη συνέχεια αυτό θα διατεθεί σε άλλα μέλη του προσωπικού έως ότου εξαντληθούν οι δόσεις, υπογραμμίζει επίσης.

Οι πρώτες 2,9 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNTech άρχισαν να μεταφέρονται την περασμένη Κυριακή σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.