ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας από τον διευθυντή ΜΕΘ του Παπανικολάου

Καπραβέλος: Δεν μένει κενή κλίνη ΜΕΘ ούτε για μια ώρα – Είμαστε στο 100%

Για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί – γιατροί και νοσηλευτές – στη Βόρεια Ελλάδα, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας σαν «θύελλα που δεν λέει να κοπάσει στη Βόρεια Ελλάδα» και συνέχισε, αναφερόμενος στην ασφυκτική πίεση που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται.

«Στο Παπανικολάου δεν έχουμε αφήσει εντατική, ΜΑΦ, μονάδα εγκαυμάτων που να μην τις έχουμε μετατρέψει σε ΜΕΘ, με εξειδικευμένο προσωπικό και δεν τα καταφέρνει. Είμαστε στο 100%, έχουμε 200 ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ του Παπανικολάου. Καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε γιατί πολλοί από αυτούς δεν είναι σε καλή κατάσταση, υποστηρίζονται με διπλές παροχές οξυγόνου, πληρούν τα κριτήρια εισόδου στη ΜΕΘ» είπε ο κ. Καπραβέλος.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Η κλίνη στη ΜΕΘ μένει μισή με μία ώρα κενή. Δεν προλαβαίνουμε να την καθαρίσουμε, να την απολυμάνουμε και μπαίνει άλλος ασθενής. Καλύπτουμε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Παίρνουμε περιστατικά από τη Νάουσα, από την Έδεσσα, από την Κατερίνη, που επίσης πάσχει και δεν έχει τη δύναμη πυρός του Παπανικολάου. Εφημερεύουμε και για όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν τέτοιες υποδομές».

Αναφορικά με το πιθανό άνοιγμα της αγοράς για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κ. Καπραβέλος είπε: «Με τρόμο βλέπουμε το άνοιγμα και τη μη τήρηση των μέτρων. Έστω και τη μικρή πίεση που θα νιώσουμε εμείς, δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Εδώ είναι η παραβίαση ενός βασικού υγειονομικού κανόνα. Όταν σε μία πανδημία έχεις μεγάλη διασπορά και ανοίγεις την κοινωνία, θα αυξήσεις τα κρούσματα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Όσο πιο πολύ ανοίξουμε την αγορά τόσο πιο μεγάλο θα είναι το τρίτο κύμα. Αν είναι να έχουμε ένα τρίτο κύμα, να το έχουμε προς το τέλος διότι και ο ιός δεν έχει αυτήν τη δύναμη».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.