ΚΟΣΜΟΣ

Από την Δευτέρα

Κύπρος: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε καραντίνα θα παραμένουν από τη Δευτέρα, στις 6 το πρωί, οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου της Κύπρου εφόσον προέρχονται από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας Κύπρου, «μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-CoV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, για προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, οφείλουν να παραμένουν σε αυτό-περιορισμό για περίοδο 14 ημερών ή για περίοδο 10 ημερών, νοουμένου ότι υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα.

Νοείται ότι κατά την περίοδο του αυτό-περιορισμού, εάν εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τον Προσωπικό Ιατρό για ιατρική καθοδήγηση. Η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 π.μ..
Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι συμπληρωματικό στο μέτρο που είναι ήδη σε ισχύ για την προσκόμιση αρνητικού πιστοποιητικού μοριακής εξέτασης (PCR test) 72 ωρών, ενώ συνεχίζεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα αεροδρόμια. Τα δεδομένα αξιολογούνται από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, και οποιεσδήποτε νεότερες εισηγήσεις πιθανόν προκύψουν, θα ανακοινωθούν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.