Neo

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Σπίρτζη για το «δώρο» στους αστυνομικούς

Οι πάντα υποψιασμένοι αναγνώστες του Neo προφανώς και θυμούνται πώς απέσυρε ο Χρήστος Σπίρτζης μία τροπολογία που είχε καταθέσει με την οποία ζητούσε από την κυβέρνηση να δώσει... δώρο έναν μισθό στους αστυνομικούς. Μάλιστα, επειδή η τροπολογία είχε κατατεθεί μερικές μόλις ημέρες μετά τα «παρατράγουδα» αστυνομικής βίας και καταστολής με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το θέμα είχε πάρει εσωκομματικές διαστάσεις με πολλά στελέχη να διερωτώνται «πώς είναι δυνατόν να ζητάμε δώρα για τους αστυνομικούς όταν είναι ακόμη απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών που πολεμούν τον κορωνοϊό». Τότε, κατόπιν των αντιδράσεων, ο Χρήστος Σπίρτζης είχε αναγκαστεί να αποσύρει την τροπολογία, την οποία όμως κατέθεσε προχθές... εμπλουτισμένη: δηλαδή, πλέον αφορά όλους τους εργαζόμενους που εμπλέκονται με τη διαχείριση του κορωνοϊού, με την καθαριότητα στους δήμους αλλά και τους... αστυνομικούς. Η επιμονή του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων, όμως, συνέχισε να προκαλεί αντιδράσεις. Και, μπορεί αυτή τη φορά οι «53» και διάφοροι άλλοι να μην έθεσαν προσκόμματα στην κατάθεσή της, όμως στο παρασκήνιο δεν είναι λίγοι εκείνοι που «βράζουν» και εκφράζονται πλήρως από την σφοδρή αντίδραση της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η νεολαία, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη» συμπερίληψη των «των ένστολων της ΕΛΑΣ στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν με έναν επιπλέον μισθό, δεδομένου ότι δεν αποτελούν κατά την γνώμη μας τους εργαζόμενους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφωρα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας».
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κατά της τροπολογίας Σπίρτζη έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που υπάρχει πραγματική ανάγκη στήριξης όσων εργαζομένων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην απειλή της πανδημίας, οφείλουμε πράγματι να απαιτήσουμε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων αυτών, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους για τις υπηρεσίες που εξακολουθούν να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, ρισκάροντας καθημερινά τη ζωή τους.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η πανδημία αντιμετωπίζεται με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης, των δημοσίων υποδομών, κατ’ επέκταση, όσων κατηγοριών εργαζομένων απασχολούνται στους σχετικούς τομείς (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες, εργαζόμενοι στις δομές κοινωνικής πρόνοιας κτλ.) και όχι με την ενίσχυση της αστυνόμευσης, ιδιαίτερα με τον ρόλο της καταστολής που αυτή έχει λάβει από τις πολιτικές επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, δεδομένου και του κλίματος άγριας καταστολής που έχει καλλιεργήσει η ΕΛΑΣ ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πολλώ δε μάλλον, δεν νοείται να τίθενται στην ίδια κατηγορία πληττόμενων και αναγκαίο να ενισχυθούν ομάδων, οι παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων, οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει και έχουν διακινδυνέψει την υγεία τους για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με τις δυνάμεις καταστολής. Θεωρούμε παντελώς αδικαιολόγητη και πλήρως αναιτιολόγητη την συμπερίληψη των ένστολων της ΕΛΑΣ στις κατηγορίες που θα πρέπει να ενισχυθούν με έναν επιπλέον μισθό, δεδομένου ότι δεν αποτελούν κατά την γνώμη μας τους εργαζόμενους εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία ή πλήττονται κατάφωρα από την οικονομική δυσπραγία πολλών κλάδων της οικονομίας.

Η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να βγει όρθια από αυτή την κρίση χρειάζεται περισσότερη κοινωνική ασφάλεια, ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη δημόσια υγεία, ενίσχυση των πιο πληττόμενων κλάδων της οικονομίας και της εργασίας, και όχι ενίσχυση ενός καθεστώτος αστυνομοκρατίας και εντεινόμενης καταστολής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.