Ένας συνδυασμός που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί, αλλά σίγουρα θα σας κάνει να δείτε το πρασόρυζο με... άλλο μάτι!
Μπορεί το πρασόρυζο να μην φαντάζει από τα πιο... λαχταριστά φαγήτα, ο συνδυασμός με τα δαμάσκηνα όμως, στην παρακάτω συνταγή, θα σας κάνει σίγουρα να το δείτε με άλλο μάτι, να το δοκιμάσετε και να αναθεωρήσετε την άποψή σας για αυτό. Άλλωστε, στην αγιορείτικη κουζίνα τα αποξηραµένα δαµάσκηνα αναδεικνύουν εξαιρετικά κάθε λαδερό φαγητό.
Υλικά για 4-5 άτοµα
70 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 καρότα, σε κύβους
Σε µεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τα καρότα για 2΄ ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε τα πράσα και σοτάρουµε για 3΄-4΄.
Προσθέτουµε το σέλερι, το σκόρδο, το ρύζι, τον πελτέ, το πιπέρι, αλάτι και τον ζωµό. Βράζουµε το πρασόρυζο για 25΄, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ζωµό αν χρειαστεί.
Περίπου 10΄ πριν αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά ανακατεύουµε µέσα τα δαµάσκηνα κοµµένα στη µέση. Σερβίρουµε αµέσως.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα