ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού

Συνομιλία Κυρ. Μητσοτάκη - Ν. Φίλη

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη είχε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Φίλη και τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να τον προσβάλει με την αναφορά στο πρόσωπό του, όταν του είπε "παρακαλώ κ. Φίλη, φορέστε τη μάσκα σας είστε και ευπαθής. Ανησυχώ για σας...".

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι κκ Μητσοτάκης και Φίλης είχαν ένα σύντομο διάλογο έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού για τις ευπαθείς ομάδες και τα ΑμεΑ.

"Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Το θέμα είναι τι ήθος παράγει η ειρωνική αναφορά ενός πρωθυπουργού, από το βήμα της Βουλής, για τις ευπαθείς ομάδες" ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλει και του είπε ότι εάν παρεξηγήθηκε του ζητά συγνώμη.

Στο στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της συζήτησης του Προυπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Φίλης χαρακτηρίζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού «ατυχή».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε 'ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω', υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει, όχι εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Στις ευπαθείς ομάδες συγκαταλέγεται ο Φίλης. Όχι για την τεράστια σαμπρέλα που διαθέτει ο μπουχέσας του ΣΎΡΙΖΑ. Είναι ευπαθής ο ίδιος λόγο του μυαλού του. Το 2020 είναι ελάχιστοι που έχουν τις ιδέες του Φίλη ενός γνήσιου και αυθεντικού σταλινοφασίστα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.