ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από τη δημοσίευση αποκαλυπτικής έρευνας στους New York Times

To Pornhub παίρνει αυστηρότερα μέτρα για τα βίντεο μη συναινετικού περιεχομένου

Το Pornhub ανακοίνωσε ότι στο εξής οι μη επιβεβαιωμένοι χρήστες δε θα μπορούν να ανεβάζουν βίντεο στην πλατφόρμα, όπως επίσης κανείς δε θα μπορεί να κατεβάζει το περιεχόμενό της.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από αποκαλυπτική έρευνα των New York Times που ανέλυε μεταξύ άλλων την αύξηση των βίντεο με μη συναινετικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, η παραπάνω διαδικασία θα επανεξεταστεί με τη νέα χρονιά αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί αντ᾽αυτής συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να μπορούν οι χρήστες να ανεβάζουν βίντεο, αρκεί να πληρούν εγκεκριμένες προϋποθέσεις και να ακολουθούν το υπάρχον πρωτόκολλο.

Αναφορικά με τις λήψεις των βίντεο (downloads) έχει ήδη επιβληθεί ολική απαγόρευση με εξαίρεση τις λήψεις επί πληρωμή βάσει του επιβεβαιωμένου «Model Program». Παράλληλα, γίνεται μία προσπάθεια επανελέγχου μέσω μιας νέας ομάδας που θα εστιάζει στον εντοπισμό παράνομου περιεχομένου στην πλατφόρμα ως επιπρόσθετη προστασία του υπάρχοντος πρωτοκόλλου λειτουργίας της.

Παρότι το Pornhub υποστηρίζει ότι είχε κινήσει τις παραπάνω διαδικασίες από τον περασμένο Απρίλιο, η ανακοίνωσή του ήρθε λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της έρευνας του δημοσιογράφου Nicholas Kristof που καταδεικνύει το ενδεχόμενο ύπαρξης εκμετάλλευσης και βιαιότητας με τις «ευλογίες» της πλατφόρμας.

Η εν λόγω μελέτη (μπορείς να τη διαβάσεις ολόκληρη εδώ) επισημαίνει την ύπαρξη πολυάριθμων βίντεο στην πλατφόρμα με πρωταγωνίστριες ανήλικα κορίτσια που δε γνώριζαν καν ότι συμμετείχαν σε αυτά. Αν και πολλά από τα θύματα κατάφεραν να «κατεβάσουν» το παράνομο υλικό από την πλατφόρμα, η πλειοψηφία των βίντεο επανήλθε στο διαδίκτυο μέσω νέων μεταφορτώσεων (reuploads) . Το γεγονός αυτό, οδήγησε πολλά κορίτσια στην αυτοκτονία. Επιπρόσθετα, ο Kristof θέτει επί τάπητος την πανταχού παρουσία της ωμής σεξουαλικής βίας μέσω απεικόνισης πραγματικών περιστατικών κακοποίησης γυναικών, τονίζοντας πως η πλατφόρμα παρά τις κινήσεις βελτίωσης δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Πηγή: marieclaire.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.