ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου γεµιστά µε ξινοµυζήθρα

Πεντανόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια κοτόπουλου με ξινομυζήθρα (40 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ).

Υλικά για 4 άτοµα:

  • 500 γρ. κιµά από στήθος κοτόπουλο
  • 100 γρ. φρυγανιά τριµµένη
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσµο, ψιλοκοµµένο
  • 3 κ.σ. φρέσκο µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
  • 1 πρέζα κάρυ
  • ½ κ.γ. µουστάρδα
  • ½ κ.γ. φύλλα µαντζουράνα, ψιλοκοµµένα
  • 1 κ.σ. αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Για την ξινοµυζήθρα:

  • 200 γρ. ξινοµυζήθρα
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση:

Μπιφτέκια: Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε διαδοχικά όλα τα υλικά και παράλληλα ανακατεύουµε. Ζυµώνουµε πολύ καλά και αν το µείγµα έχει παραπάνω υγρασία προσθέτουµε λίγη ακόµα φρυγανιά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα. Αν είναι στεγνό, ρίχνουµε ελάχιστο νερό.

Ξινοµυζήθρα: Σε ένα άλλο µπολ ανακατεύουµε την ξινοµυζήθρα µε λίγο γάλα µέχρι να ενωθούν και να µπορεί το µείγµα να πλάθεται σε µικρές µπάλες. Αν η ξινοµυζήθρα είναι αρκετά υγρή και δεν «τρίβεται», δεν θα χρειαστεί γάλα.

Ξεχωρίζουµε τον κιµά σε ίσα µέρη (όσο ένα µπιφτέκι) και τα απλώνουµε ελαφρά σε έναν πάγκο. Τοποθετούµε στη µέση από µια µπαλίτσα ξινοµυζήθρα και πλάθουµε τα µπιφτέκια µε προσοχή, ώστε να κλείσουµε την ξινοµυζήθρα στο κέντρο του κιµά.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλείφουµε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και τοποθετούµε πάνω τα µπιφτέκια. Ψήνουµε για 15΄-20΄ και τα σερβίρουµε ζεστά.

Πηγή: protothema.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.