Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρό κέικ με δαμάσκηνα, φέτα και λιαστή ντομάτα.
Υλικά
2 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 4 αβγά 1 ½ φλ. τσ. φέτα, σε κυβάκια 2 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 12 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα ½ φλ. τσ. γάλα 5 κ.σ. ελαιόλαδο 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το γάλα.
Προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα τα αυγά, να ενωθεί καλά.
Προσθέτουμε τη φέτα, τα δαμάσκηνα, την λιαστή ντομάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι.
Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφιν με τυρί, ελιές, λιαστή ντομάτα και θυμάρι. Υλικά 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 120 γρ μαύρες ελιές ψιλοκομμένες 120 γρ φλ. τσ. λιαστή ντομάτα
Μία εξαιρετική συνταγή για τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα. Υλικά Για την πίτα: 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί 2 φύλλα σφολιάτας 1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο ½ φλ γάλα 1 κ.σ. σουσάμι Για τη γέμιση: 5 κ. σ. ελαιόλαδο 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 1 λίτρο
Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρό κέικ με αλλαντικά, ελιές και φέτα. Υλικά 1 πιπεριά κίτρινη και 1 κόκκινη κομμένες σε καρεδάκια 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 400 γρ βούτυρο 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 100 γρ γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη 100
Μία εξαιρετική συνταγή για κεφτέδες φασολιών με καπνιστό γιαούρτι και μαρμελάδα ντομάτας. Υλικά Για τους κεφτέδες 250 γρ. φασόλια ξερά, μικρού μεγέθους 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρό κέικ με ελιές, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδια και γιαούρτι. Υλικά 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλ. τσ. μαύρες ελιές
Μία εξαιρετική συνταγή για μαροκινή μελιντζανοσαλάτα με ντομάτα και γιαούρτι. Υλικά 3 μελιτζάνες μεγάλες 1 ώριμη ντομάτα 3κεφαλια σκόρδο 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα η μπούκοβο 1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη 200γρ γιαούρτι
Μία εξαιρετική συνταγή για bruschetta με ανθότυρο, πιπεριές και δαμάσκηνα. Υλικά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 πορτοκαλί πιπεριά 8 δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο 1 σκελ. σκόρδου ελαιόλαδο πιπέρι 2 κ.σ. βαλσάμικο