ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός

Αποτελεσματικό έως και κατά 72% το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson

Ισχυρή προστασία στην προσβολή από την Covid-19 παρείχε το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson σε μια μεγάλη κλινική δοκιμή της τελευταίας φάσης, εγείροντας ελπίδες ότι μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στα προγράμματα εμβολιασμού ανά την υφήλιο.

Στην κλινική δοκιμή, στην οποία μετείχαν 44.000 άτομα, το εμβόλιο εμπόδισε μέτρια έως σοβαρά κρούσματα της Covid-19 στο 72% στις ΗΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που έγινε νωρίτερα του αναμενομένου, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό (85%) στην ανάσχεση σοβαρής νόσησης.

Τον Απρίλιο στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson
Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών η J&J ετοιμάζεται να υποβάλει στις αρχές Φεβρουαρίου αίτημα για έκτακτη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ, ενώ το κορυφαίο επιστημονικό στέλεχος της εταιρείας είπε πρόσφατα ότι αναμένει να ανάψει το πράσινο φως τον Μάρτιο κι ότι μέχρι τότε θα είναι έτοιμα φορτία προς παράδοση. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι ποσότητες θα είναι άμεσα διαθέσιμες, επιβεβαίωσε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν 100 εκατ. δόσεις στο πρώτο ήμισυ του έτους. Oι πρώτες δόσεις αναμένονται στην Ευρώπη τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.