ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με το Reuters

Ισχυρή ζήτηση για τις εκδόσεις ελληνικών και αυστριακών ομολόγων

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε σήμερα για τις εκδόσεις ομολόγων από την Αυστρία και την Ελλάδα, οι οποίες ακολούθησαν μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης που προχώρησαν σε κοινοπρακτικές εκδόσεις χρέους νωρίτερα τον Ιανουάριο.

Η Αυστρία έλαβε εντολές από επενδυτές ύψους 40 δισ. ευρώ και η Ελλάδα 25 δισ. ευρώ για τα νέα 10ετή ομόλογά τους. Η Σλοβενία έχει βγει επίσης στην αγορά για την πώληση 60ετούς ομολόγου, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του επικεφαλής αναδόχου της έκδοσης, το οποίο είναι σε γνώση του Reuters.

Οι εκδόσεις και από τις τρεις χώρες είναι κοινοπρακτικές, που σημαίνει ότι έχουν προσλάβει τράπεζες για την πώληση του χρέους απευθείας σε επενδυτές, κάτι που τους επιτρέπει να εκδίδουν μεγαλύτερα ποσά και να απευθύνονται σε μεγαλύτερη βάση επενδυτών. Αντίστοιχες εκδόσεις έκαναν μέσα στον μήνα μεγαλύτερες χώρες - όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία - στο πλαίσιο του συνήθους κύκλου εκδόσεων του Ιανουαρίου, για τις περισσότερες από τις οποίες εκδηλώθηκε ζήτηση - ρεκόρ καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα ευρωπαϊκά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για μεγάλο διάστημα.
Ο επικεφαλής αναλυτής για τα επιτόκια της Rabobank στο Λονδίνο δήλωσε ότι οι σημερινές εκδόσεις αποτελούν επιπλέον ένδειξη ότι η ζήτηση ομολόγων στην Ευρωζώνη υπερβαίνει την προσφορά χάρη στις αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.