ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση στα social media

Κ. Μπακογιάννης: Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη;

«Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη;» ερωτά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην απάντηση του σε όσους αντιδρούν στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου», την οποία ανάρτησε στα social media.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων γράφει: «Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη; Τόσα χρόνια στην εγκατάλειψη, ο πανέμορφος αυτός λόφος, έχει αποκοπεί από τη γειτονιά και έχει παραδοθεί στη βρωμιά, στην ηχορύπανση, τα ναρκωτικά, τους εμπόρους, το σκοτάδι και σε εκείνους που το θεωρούν "τσιφλίκι" τους. Ως εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι να αποδοθεί ξανά ο λόφος ως πραγματικός, ελεύθερος χώρος σε όλες και σε όλους. Να περπατάμε μέρα νύχτα, να παίζουν τα παιδιά, να κυκλοφορούμε ελεύθερα. Να είναι ο λόφος ανοιχτός και για τους επισκέπτες από άλλες περιοχές για το καλό και των καταστημάτων της Αθήνας. Και προχωράμε στην ανάπλασή του με ένα έργο που τίθεται σε διαβούλευση από τους ανθρώπους της γειτονιάς.

Το αντεπιχείρημα κάποιων; Ότι δήθεν τον "ξεπουλάμε", επειδή πραγματοποιείται με τη δωρεά ιδιωτών, στο πλαίσιο του προγράμματος "Υιοθέτησε την πόλη σου". Κάτι που κάνουν εκατομμύρια εταιρείες στον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις για την προβολή της εταιρικής-κοινωνικής τους ευθύνης. Όπως δηλαδή "ξεπουλήθηκε" η πλατεία Ομόνοιας, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, τα pocket parks και τόσα άλλα. Η Αθήνα δεν μπορεί όμως να είναι όμηρος ιδεοληψιών και σκοπιμοτήτων. Αυτοί που προσπαθούν με ψέματα να σταματήσουν την ανάπλαση, υπερασπίζονται στην πράξη την σημερινή απαξίωση του. Να είμαστε ξεκάθαροι, ο λόφος και κάθε δημόσιος χώρος δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στους Αθηναίους. Και οι Αθηναίοι εκπροσωπούνται, ψηφίζουν, συμμετέχουν και αποφασίζουν».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.