ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά

Μία εξαιρετική συνταγή για κοτοκεφτέδες με κολοκύθι και πιπεριά.

Υλικά

  • 750 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια, κομμένη σε ψιλά κομματάκια
  • 1 μεσαίου μεγέθους κολοκύθι, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρυ, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκάλευρο για πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε την πιπεριά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κάρυ και το κύμινο (αν βάλουμε), το αυγό, το λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, για 7 - 8 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Στη συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες, φροντίζοντας να βρέχουμε με νερό τα χέρια μας για να μην κολλάει πάνω τους ο κιμάς. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο 2 δάχτυλα ελαιόλαδο (περίπου 3 εκ.), το βάζουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε έναν να δούμε αν έγινε, αλλιώς συνεχίζουμε το τηγάνισμα προσέχοντας, όμως, να μην καούν. Τραβάμε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

* Ο ΚΙΜΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.