ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση του κόμματος

ΜέΡΑ 25: Χωρίς εθνική στρατηγική και κόκκινες γραμμές με την Τουρκία

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη όπως ακριβώς είχε προβλέψει το ΜέΡΑ25, σέρνεται σε διμερείς διαπραγματεύσεις με επιδιαιτησία του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον, οι οποίες στην πράξη θα οδηγήσουν σε νέες εντάσεις, είτε λόγω των αιτημάτων που ήδη θέτει η Τουρκία, είτε λόγω της διακοπής των συνομιλιών», κάνει το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του για τις διερευνητικές συνομιλίες Ελλάδας -Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ακόμα δεν υφίσταται εθνική στρατηγική και σαφώς οριοθετημένες κόκκινες γραμμές, ή αν αυτή υπάρχει έχει ναυαγήσει».

Θέση του ΜέΡΑ 25 είναι ότι: «Μόνο μέσα από την πρόταση του ΜέΡΑ25 για Διεθνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της Αθήνας αποκλειστικά για τα ζητήματα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τους λαούς της περιοχής που δεν θα αποσκοπεί στο μοίρασμα των τρυπανιών των πολυεθνικών στις θάλασσες μας και δεν θα οδηγεί μέσα από το "ναι σε όλα" στο Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, στην ενδοτικότητα και τις εθνικιστικές κραυγές που είναι το προοίμιο της».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.