ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο φόβος και η ανησυχία γίνεται και οργή

Ν. Σοφιανός: Εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

«Η τακτική της κυβέρνησης που αξιοποιεί τις ανακοινώσεις της Επιτροπής είναι μέρος μιας συνολικότερης διαχείρισης της πανδημίας, ιδιαίτερα του δεύτερου κύματος, μια διαχείριση εγκληματική κυριολεκτικά που έχει καταδικάσει στο να ζούμε στον πολύμηνο αποκλεισμό με συγκεκριμένες συνέπειες στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας του λαού μας», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε πως «οι εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας μέσα σε ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 2,5%» σε αντίθεση «με την Αστυνομία που αυξήθηκε κατά 6%» και προσέθεσε ότι παραμένει «τραγική η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η ανεξέλεγκτη κατάσταση σε χώρους δουλειάς και σχολεία, αλλά και στα κλειστά πανεπιστήμια», σημειώνοντας πως όλα αυτά είναι «οι συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης που δίνει σε λίγους σε αυτές τις συνθήκες και καταδικάζει τους πολλούς στον αποκλεισμό και στις τραγικές οικονομικές συνέπειες».

Επισήμανε ακόμα πως με σωστά μέτρα μπορούν μια σειρά κλάδοι της οικονομίας να ανοίξουν, αλλά και να στηριχθούν οι μικροί επαγγελματίες και οι αγρότες, όμως «αυτό απαιτεί κονδύλια και άλλες προτεραιότητες», και στάθηκε στο άνοιγμα των συνόρων το περασμένο καλοκαίρι «χωρίς όρους και προϋποθέσεις», όταν τα κρούσματα ήταν σχεδόν μηδενικά.

«Ο φόβος και η ανησυχία γίνεται και οργή. Θα μεγαλώσει το κύμα της οργής τις επόμενες ημέρες απέναντι σε αυτή την εγκληματική διαχείριση», τόνισε ο Ν. Σοφιανός.

Χαρακτήρισε θράσος το ότι η κυβέρνηση «φέρνει εν μέσω πανδημίας νομοσχέδια, όπως αυτό για την Παιδεία και ταυτόχρονα θέλει ο κόσμος να μην αντιδρά».

«Αν κόπτεται για τη δημόσια υγεία, ας αποσύρει το νομοσχέδιο», τόνισε και προσέθεσε «ήδη πήραν δείγματα την προηγούμενη βδομάδα και αυτά θα πολλαπλασιαστούν», καθώς “ είναι στα κάγκελα” οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι άνθρωποι του πολιτισμού.

«Είναι υποκρισία», σημείωσε, «να μην ελέγχονται οι κλειστοί εργασιακοί χώροι, ενώ οι διαδηλώσεις, οι ανοικτοί χώροι που ακόμα και με τα δικά τους λεγόμενα μειώνουν την επικινδυνότητα της μετάδοσης, στοχοποιούνται για να κρυφτούν οι δικές τους ευθύνες».

Για τα ελληνοτουρκικά ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε πως «και η σημερινή κυβέρνηση κινείται σε ένα αντιδραστικό πλαίσιο που δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για τα εθνικά μας συμφέροντα, όταν γίνεται υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και των Ευρωπαίων και όταν οι τελευταίοι υπονομεύουν ζητήματα κυριαρχίας».

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.